Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Mourinho röhöghet a markába, a ManCity elszúrta

2015.04.06. 22:57

A Premier League 31. fordulójában a Manchester Citynek a Crystal Palace-t kellett volna legyőznie, hogy a bajnokság második helyére ugorva még jó esélye legyen megfognia a Chelsea-t.

A City ennek megfelelően kezdte, uralta a játékot, 80 százalék feletti is volt a labdabirtoklása, az első félidőben több helyzete is volt, megdolgoztatták a Palace-kapust, és Sergio Agüero is eltalálta a kapufát. A dominancia ellenére a 34. percben mégis a Crystal Palace szerzett vezetést.

Murray lesgólja a ManCitynek

Gyatra szöglet után hátra, Martin Kellyhez került a labda. A védő felívelte a 16-oshoz, onnan Scott Dannhoz került a labda, aki a balszélen a kapuig gyalogolt. Joe Hart még lábbal szerencsésen védeni tudta a közeli lövést, de kipattanó a másik oldalon érkező Glenn Murray-hez került, aki közelről bepaskolta a kapuba. A City-játékosok azonnal emelték a kezüket, hogy les volt. Nem is annyira alaptalanul, Dann kétszer is, és Murray is lesgyanús helyzetben kapta a labdát. Murray sorozatban ötödik PL-meccsén talált be.

A második félidőben is a Palace okozot meglepetést, a 48. percben Jason Puncheon szabadrúgásgóljával ment 2-0-ra a hazai csapat. Puncheon 25 méterről tekerte el a sorfal fölött, a labdát pedig védhetetlenül a hosszú alsó sarokba küldte.

A City a 78. percben kapaszkodott, Nasri keresztlabdáját még kibikázták a védők, de Touré begyűjtötte a kipattanót és óriási erővel keresztbe lőtt a 16-osról. (2-1). A City hajtott az egyenlítő gólért, de nem jött össze neki.

A Crystal Palace győzelme a Chelsea-nek jött igazán jól, úgy áll az első helyen, hogy eggyel kevesebb mérkőzést játszott, mint közvetlen riválisai. Az Arsenal hét, a Manchester United nyolc, a City kilenc ponttal áll mögötte. José Mourinho csapatára a hátralévő nyolc fordulóban a United, a Liverpool és Arsenal is vár, de egyelőre nem kell sokat kockáztatnia.

Premier League, 31. forduló:

Crystal Palace-Manchester City 2-1 (1-0)
    vasárnap játszották:
Sunderland-Newcastle United 1-0 (1-0)
Burnley-Tottenham Hotspur 0-0
    szombaton játszották:
Everton-Southampton 1-0 (1-0)
Leicester City-West Ham United 2-1 (1-1)
Manchester United-Aston Villa 3-1 (1-0)
Swansea City-Hull City 3-1 (2-0)
West Bromwich Albion-Queens Park Rangers 1-4 (0-3)
Arsenal-FC Liverpool 4-1 (3-0)
Chelsea-Stoke City 2-1 (1-1)