Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-5 °C
4 °C

Ha Blatter marad, elmennek a szponzorok, a FIFA-nak nem lesz pénze

2015.04.06. 16:34

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjára pályázó Ali Bin al-Husszein úgy véli, hogy az elmúlt időszakban távozott nagy szponzorokat nem fogja tudni pótolni a szövetség, ha Joseph Blatter marad az első ember, írja az MTI.

A FIFA egyik alelnöki pozícióját betöltő jordániai sportvezető kiáltványában fogalmazta meg véleményét arról, hogy a nemzetközi szövetség nagy támogatói közül miért döntött úgy több is az elmúlt hónapokban, hogy nem hosszabbítja meg szerződését. Szerinte a FIFA-val és annak vezetőjével szemben felmerült korrupciós vádak okozták ezeket a lépéseket a szponzorok részéről, és ez a trend folytatódni fog, ha nem lesznek változások a szövetség élén.

„A szponzorok a lábukkal szavaznak - írta Ali Bin al-Husszein herceg. - Amennyiben nem születik valami drasztikus lépés annak érdekében, hogy a FIFA vezetésének hírnevét helyreállítsuk, felkészülhetünk rá, hogy a bevételeink csökkenni fognak, és ezáltal a nemzeti szövetségeknek is kevesebb jut majd."

A FIFA még januárban bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat a távozó támogatók pótlása érdekében, ám eddig még nem jelentett be új szerződéseket a szövetség.

Az ötödik ciklusáért induló Blatter ellenfele az elnökválasztáson Ali bin al-Husszein mellett Luis Figo korábbi aranylabdás portugál válogatott futballista, valamint Michael van Praag, a holland szövetség elnöke lesz.

Az elnökválasztás május 29-én, Zürichben lesz.