Laura, Alida
15 °C
32 °C

Zlatanhoz hasonlót még nem láttak a franciák

2015.04.09. 16:49

Zlatan Ibrahimovic csak 2012-ben igazolt a francia PSG-hez, de kevesebb mint három év alatt átlépte a száz gólt  a párizsi klubnál. A Saint-Etienne elleni szerda esti kupameccset kilencvenkilenccel kezdte meg, de vágott egy mesterhármast a 4-1-es győzelemmel zárult meccsen, úgyhogy már ott van egy másik klublegenda, a portugál Pauleta nyomában.

Pauleta 2003 és 2008 között 109 gólt szerzett a PSG-ben, a 124 tétmeccsen 102-nél járó Zlatan még ebben az idényben simán megelőzheti a ranglistán, ezzel ő lenne a klub történetének legjobb góllövője.

A svéd csatár a tavaszra brutális formában kezdett el futballozni: szerdai mesterhármasa előtt március 20-án az ő góljaival verték meg a Lorient-t 3-1-re, a Bordeaux-nak kettőt rúgott előtte, és március elején a Lens-nak is betalált. Közben a svéd válogatottban is termelt, Moldovának kettőt, Iránnak egy gólt rúgott. 

Nem lehet viszont ott a szezon egyik legfontosabb meccsén, a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén, ugyanis a Chelsea elleni nyolcaddöntős meccsen összeszedett piros lapja miatt eltiltott lesz. 

ZLatan Ibrahimovic Scores Hattrick

A mostani idényben harminckét tétmeccsen huszonhat gólnál jár, a bajnokságban eddig tizenhetet szerzett, úgyhogy első PSG-s bajnoki idényétől még messze van, akkor harmincnégy meccsen harmincat vágott, ez Jean-Pierre Papin 1990-es gólkirálysága óta senkinek nem sikerült. 

Ha idén nem is lesz gólkirály, de a néhány héttel ezelőtti bírós balhéját hamar elfeledték a formája miatt, a szerda este 4-1-re elvert Saint-Etienne edzője is alig győzte dicsérni Zlatant. "Ő a legjobb külföldi játékos, aki valaha Franciaországban játszott. A csapatom idén nem nagyon tudta felvenni a harcot Zlatannal, szerencsére már ebben az idényben nem kell ellenük játszanunk" - mondta Christophe Galtier.

Néhány héten belül második mesterhármasa
Néhány héten belül második mesterhármasa

A svéd játékos pályafutása legeredményesebb korszakát hozza a párizsiaknál, tavaly például negyvenöt tétmeccsen negyvenegy gólja volt, ehhez hasonlót csak a Milannál produkált a 2011/12-es szezonban, akkor harmincötig jutott a különböző sorozatokban.