Jusztin
13 °C
30 °C

Mit gondol, mi az, amit Simicska és Demján együtt csinált?

2015.04.15. 22:45

A felcsúti labdarúgó-akadémia támogatóinak harmada hirtelen eltűnt a szponzorfalról – írja a Figyelő online. Nemcsak Simicska Lajos cégei szüntették meg az Orbán Viktor által gründolt akadémia támogatását, hanem egy másik nagyvállalkozó, a kormánnyal a takarékok államosítása miatt konfliktusba került Demján Sándor is hátat fordított a sportszervezetnek. De távozott több más cég is, összesen több mint egy tucat támogató.

A lap szerint a felcsúti fociakadémia szponzorfala így most sokkal szellősebb, mint volt akár még csak két hónappal ezelőtt is. Egy február 12-i állapotot tükröző képük szerint az akadémiának 47 támogatója volt, most már csak 31 van. 

A névsor első helyén ma már a felcsúti polgármester, Mészáros "Egymilliárdotelisfelejtettem" Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. van, a 31 cégből egyébként három is az MLSZ-elnök Csányi Sándor vezette OTP-hez kötődik, de ott van a listán természetesen a CBA és vetélytársa, a Spar is. Eltűnt viszont a Közgép, a Hír TV, és Pro-Aurum Zrt. – de a Közgéppel sokszor konzorciumban és alvállalkozói viszonyban maradt Békés Drén maradt, ahogy a mostanában egyre jobban prosperáló Duna Aszfalt is –, ahogy nincs a támogatók között már a korábban a vegyépszeres Nagy Elek érdekeltségébe tartozó BÁV vagy a Coca Cola sem.

„Simicska mellett a másik nagy távozó Demján Sándor, aki eddig nem csak magánszemélyként, de az érdekeltségébe tartozó Trigránit Zrt-n keresztül is szponzorálta az akadémiát” – írja a lap, amely azt ígéri, hogy a csütörtöki nyomtatott számában továbbik részleteket is közöl az Orbán-Simicska háborúról.