Jusztin
13 °C
30 °C

Dárdai Herthája 80 percig bírta a Bayern ellen

2015.04.25. 20:23

A Bayern München a Bundesliga 30. fordulóját azzal a tudattal kezdhette, hogy ha győz a Hertha ellen, akkor gyakorlatilag megnyeri a bajnokságot. A hét közben a Portót 6-1-re kivégző münchenieknek azt a Herthát kellett legyőzniük, amely Dárdai Pállal hét meccs óra veretlen, és négy meccs alatt csak egy gólt kapott.

A Hertha most is a jó védekezésre épített, az első félidőben ez remekül működött, sőt, Kalou is tudott a kapu előtt veszélyesen játszani az első húsz percben. Már ekkor is vezetett egy-két kontrát a Hertha, de a második félidőben még veszélyesebbek lettek. Általában a jobbszélső védő, Pekarík felfutásaiból alakult ki helyzet.

Az 54. percben a félpályáról induló akciót Nico Schulze kis híján góllal fejezte be, emelésébe alig tudott belekapni Neuer. A félidő második felétől egyre nagyobb lett a mücheni nyomás, de a Hertha állta a rohamokat. Pep Guardiola próbált változtatni a felálláson, Pizzarót is behozta Götze helyett. Nem sokkal később Burchart kapus bravújra mentette meg a Herthát, szöglet után Lewandowski közeli fejesét ütötte ki.

A 80. percben azonban már ő sem segített, a teljesen szabadon hagyott Schweinsteiger a 11-es pont mellől lazán a kapuba csavarhatott.

A Bayern a győzelemmel 15 ponttal vezeti a bajnokságot a vasárnap játszó Wolsfburg előtt. Ha a Wolfsburg nyerne, akkor matematikailag van esélye az első helyre, de elég hihetetlen lenne, ha a Bayern négy forduló alatt egyetlen pontot sem szerezne. Ha a Wolfsburg pontot veszítene, akkor pedig még egyszerűbb a helyzet.