Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Gyászoló ultrák előtt nyert újra otthon a Győri ETO

2015.04.26. 19:26 Módosítva: 2015.04.26. 19:28

Augusztus óta első győzelmét aratta hazai pályán a Győri ETO FC, amely a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Puskás Akadémia ellen nyert 1-0-ra. A győri csapat legutóbb a hatodik körben gyűjtötte be a három pontot az ETO Parkban.

A győri ultrák a mérkőzés elején demonstráltak a Quaestor-botrány kirobbanása után súlyos anyagi helyzetbe került csapatukért: tízperces késéssel érkeztek a stadionba és fekete pólóban, felsőben szurkoltak.

Az első félidő a Győr mezőnyfölényét hozta, nagy helyzetekig, sőt kapufáig is jutott, de gólt nem sikerült szereznie. A vendégek a kontratámadásokra építettek, Lencse egy alkalommal ziccerbe került, de Pogacsics bravúrral védett.

Ismét kapufát rúgtak a hazaiak, de a felcsútiak is több gólszerzési lehetőséget kidolgoztak, néhányszor csak Pogacsics mentette meg csapatát a góltól. A játékrész derekán aztán, Priskin szépségdíjas bombájával vezetéshez jutott az ETO. A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de több találat már nem esett, így szűk nyolc hónap után ismét nyerni tudott otthon a Győr.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

Győri ETO FC-Puskás Akadémia 1-0 (0-0)

--------------------------------------

Győr, ETO Park, 1500 néző, v.: Pintér

gólszerző: Priskin (64.)

sárga lap: Pátkai (82.), Priskin (83.), Brdarovszki (94.), illetve Kelic (23.), Zsótér (94.)

Győri ETO FC:

-------------

Pogacsics - Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibánez - Windecker (Pátkai, 53.), Bucsa, Kamber - Rudolf (Mayer, 67.), Priskin, Koltai (Nagy Á., 85.)

Puskás Akadémia:

----------------

Danilovic - Szélesi, Tar, Kelic, Spandler - Fiola (Szakály D., 62.), Tóth B., Kleinheisler, Harsányi (Zsótér, 42.) - Sallai R. (Tischler, 76.), Lencse