Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Kinek szurkolnak a magyarok, ha Felvidék és Székelyföld játszik?

2015.04.30. 21:42

Két nem létező ország futballválogatottja, ugyanakkor két magyar csapat, Felvidék és Székelyföld mérkőzőtt meg egymással Dunaszerdahelyen ezer néző előtt. A történelmi meccset a Felvidék nyerte 1-0-ra.

Az első félidőben a székelyföldiek többször is vezetést szerezhettek volna, de sem Bálint Róbert, sem pedig Bálint Rajmund nem volt eredményes. Rusznák Ádám kapusnak pedig többször kellett játékba avatkozni.A szünetben rendezték soraikat a hazaiak, a 69. percben pedig megszületett a felvidéki labdarúgó-válogatott történetének első találata. Egy kipattanó labdát a csereként beállt Jakus Tamás küldött a hálóba – 1-0. Az eredmény már nem változott, így a felvidéki válogatott megszerezte történelmi első győzelmét, írja Ujszo.com.

A székelyföldi csapat már régóta együtt játszik, tagja is a FIFA-kívüli nemzetek szervezetének, a ConIFA-nak is. Pont Budapesten játszhatnak a nekik szervezett Európa-bajnokságon. A felvidékiek még csak idén lettek ConIFA-tagok. A válogatottban jellemzően a szlovák első osztály magyarja futballoznak, de másodosztályból is hívnak be játékosokat.