Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Máris cserélni kell a felcsúti stadion gyepét

DEBRE20140516005
2015.05.06. 09:45

Alig egy éve adták át, és máris cserélni kell a felcsúti Pancho Aréna gyepét és vízelvezető rendszerét a Blikk.hu információi szerint.

Ki ne emlékezne Tamás Krisztián métereken át tartó felcsúti csúszására, amikor a nyári U19-es Európa-bajnokságon kétségbeesetten szerelni próbált egy portugál játékost?

A pályán állt a víz, pedig nem hullott extrém mennyiségű csapadék július 23-án. Estek, keltek a játékosok, a passzok pedig elakadtak a pocsolyákban. Az a meccs nem maradt el, nem úgy, mint a tavaly május 16-ára kiírt Puskás Akadémia–Debrecen. Akkor az esőzés és a felázott pálya miatt nem lehetett játszani. Már akkor felmerült, hogy valami nincs rendben a vízelvezetéssel.

A tavalyi elmaradt bajnoki után Végh Gábor, a Pancho Aréna játékterét építő Pharos ’95 Kft. ügyvezetője szerint a problémát az okozta, hogy a hatalmas vízmennyiség nagyon rövid idő alatt zúdult le, és a talaj nem bírta átereszteni. Hangsúlyozta: a pálya alatti csövezés bármekkora vízmennyiséget el tud nyelni, amennyiben a föld átereszti. Megjegyezte: ilyen mennyiségű és intenzitású eső után Európa egyetlen pályáján sem lehetne mérkőzést rendezni.

Az U19-es Európa-bajnoki meccs után az Index is érdeklődött az építő cégnél, hogy milyen műszaki paraméterekkel készítették el pályát, de írásban feltett kérdéseinkre azóta sem kaptunk választ.

A Blikk informátora ezt állította: Háromféle csövezés van a fű alatt, az egyik az esővizet vezeti el, a másik a játékteret fűtheti, a harmadik pedig öntözésre szolgál, ezek közül valamelyik, de akár több is felmondhatta a szolgálatot.