Máté, Mirella
7 °C
17 °C

A Real röhejes pénzt kínál Casillas utódjáért

2015.05.19. 11:35

Egyre biztosabb, hogy David de Gea, a Manchester United kapusa visszatér hazájába, és a Real Madrid játékosa lesz. A spanyol sajtó hétfő este hozta, hogy Florentino Pérez elnök meg is tette ajánlatát: 20 millió euró. 

Ez nevetséges összeg.

Az MU négy éve 25 millió euróért vette a játékost az Atletico Madridtól, és ötvenmillió alatt nem engedné el. A Realról azt feltételezik, hogy a 30 milliót semmilyen körülmények között nem akarja túllépni.

De Geához ragaszkodna a United, mert leginkább neki köszönheti, hogy egy év kihagyás után újra a BL-ben indulhat. A spanyol zseniális védésekkel tartotta meccsben a csapatot rengetegszer, több tucat pont múlt rajta, mind az eddigi 37 bajnokin teljesített. Az angolok tárgyalási pozícióját viszont gyengíti, hogy egy év múlva lejár a szerződése, így 2016 nyarán ingyen mehetne Madridba.

Louis van Gaal sem örülne kapusa átigazolásának, és a menedzser is azt mondta, ami az angol sajtóban eddig többször is megjelent: a futballista barátnője, a popsztár Edurne García jelenti leginkább a hazafelé hajtó erőt. Az Eurovíziós Dalfesztiválon épp szombaton fellépő énekesnő nem szeret Angliában lenni, élete Madridba köti, leginkább ingázik Manchester és a spanyol főváros között.

A 20 millió mindenestre nevetséges, pláne, hogy kapusért eddig 67,5 millió euró volt a legmagasabb összeg, amit kifizettek. Gianluigi Buffon ennyi pénzért érkezett 2001-ben a Parmatól a Juventusba, az pedig csak nagyon enyhe túlzás, vagy lehet, hogy nem is az, hogy

De Gea napjaink Buffonja.

De Gea 2011-es 25 millió eurós árávál az ötödik legdrágább kapus, Buffon mögött Manuel Neuer (Schalke–Bayern, 35 millió euro), Francesco Toldo (Fiorentina–Inter, 33,3 millió), Sebastien Frey (Inter–Parma, 26,2 millió) következik.

Ebből is látszik, milyen röhejes összeg, amit a Real kínál, de a tárgyalások biztosan megindulnak, ugyanis rengeteg forgatókönyv van, elfordulhat egy olyan opció is, hogy de Gea mellett másik játékost is ad a Manchester United, és Gareth Bale-t kéri cserébe.

De Gea és Casillas a spanyol válogatott edzésén
De Gea és Casillas a spanyol válogatott edzésén

Annyira értékén aluli ez a 20 millió, hogy még az sem zárható ki, a United engedi kifutni De Gea szerződését, egy év múlva ingyen elengedi.

Izgalmas nyár lesz, már csak a kapusigazolások miatt is, hiszen ha De Gea lép, kapus kell a Unitednek, és a Real-legenda Iker Casillasnak is el kell gondolkodnia madridi jövőjén. Az angolok állítólag az interes Handanoviccsal vagy a tottenhames Llorisszal helyettesítenék a spanyolt, míg az olaszok Petr Cechet vinnék a szlovén helyére, ám őt már az Arsenallal is összehozták. A cseh kapus a Chelsea-ben Courtois miatt nem jut elég lehetőséghez.