Jenő
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

NB III.-as csapattal búcsúzik a Győri ETO

2015.05.29. 15:40 Módosítva: 2015.05.29. 15:46

Fiatal játékosokkal lép pályára a labdarúgó NB I. szezonzáróján a Győri ETO FC, amely első osztályú licencének hiánya miatt a következő idényben csak a harmadosztályban szerepel majd.

A klub honlapjának pénteki beszámolója alapján a Debrecen elleni idegenbeli meccsen bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre.

A találkozó tét nélküli, ugyanis a mérkőzés eredményétől függetlenül már eldőlt, hogy a Debrecen indulhat az Európa Ligában.

A Győr azután került komoly bajba, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását. Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyonvisszaszerzési eljárást, ennek részeként a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként. A klub már május 8-án jelezte: nem tudta teljesíteni a licenc-követelményeknél az MLSZ által előírt hiánypótlást, írta az MTI.