Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Bemutatták a Real Madrid új edzőjét

2015.06.03. 15:10

Szerda kora délután bemutatta a Real Madrid a bő egy hete kirúgott Carlo Ancelotti vezetőedző utódját, Rafa Benítezt.

Az 55 éves tréner a Napolit hagyta ott a Real kedvéért, 20 év után tér vissza a klubhoz, ahol játékosként nevelkedett, és a B csapatban majdnem 250 meccset játszott. 1993 és 95 között edzette is a tartalékokat.

"Érzelmes nap a mai, visszatérek az otthonomba. Remélem, jól mennek majd a dolgok, trófeákat nyerünk, jól játszunk, és meghálálom a bizalmat, amit kaptam" - mondta a beköszönő edző.

A Marca.com szerint el is érzékenyült már az első percben, ami valószínű, de hogy könnyezett is volna, azt mi nem látjuk:

Benítez 2001 és 2004 között két bajnokságot nyert a Valenciával, majd elhagyta hazáját, és BL-t nyert a Liverpoollal, Világkupát az Interrel, EL-t a Chelsea-vel és Olasz Kupát a Napolival. Ezek közül viszont csak a Poolnál volt igazán megbecsült és elismert, hat szezont töltött itt, az Intertől félév után menesztették, a Chelsea pedig csak beugrónak szerződtette, idény közben, annak végéig. Nápolyban két évet volt.

"Nagyszerű keretünk van nagyszerű játékosokkal, remek futballt kell játszanunk, és nyernünk. Kétségtelen, hogy ez a legjobb játékoskeret, amivel életemben dolgozhattam, és már tiszta elképzeléseim vannak, mihez kezdjek vele. Támadnunk kell és gólokat rúgnunk" - mondta Benítez.