Emőke
-4 °C
9 °C

U20-as vb: Kalmár és a kapitány készül a brazilokra

2015.06.03. 15:14 Módosítva: 2015-06-03 15:25:03

A magyar U20-as futballválogatott egy része a városban nézelődött New Plymouth belvárosában, a másik része edzett a csütörtöki Brazília elleni csoportmeccs előtt.

Új-Zélandon most éppen tél van, a tudósítás szerint gyakoriak a hatalmas széllökések, és a nap folyamán szinte folyamatosan esett az eső is.

Bernd Storck sportigazgató, aki Kalmár Zsolt társaságában részt vett a nap hivatalos sajtótájékoztatóján is. Kalmár Zsolt, az U20-as válogatott játékosa az MLSZ.hu szerint azt mondta,

csak igazi csapatként lehet esélyünk ellenük, viszont ha szervezetten, határozottan és nagy odafigyeléssel játszunk, akkor bármi lehetséges

Storck párhuzamot lát a magyar és a brazil csapat helyzete között, mostanában új játékosok kerültek be a válogatottba, és új az edzőjük is, akárcsak nekünk.

Nem félünk tőlük. Ugyanúgy felkészítem a játékosaimat, mint Észak-Korea ellen. Ismerős a brazil stílus, tudom, hogy kell ellenük játszani.

„Imádom átadni, amit tanultam. Szerintem az edzők olyanok, mint a tanárok. Célunk, hogy segítsük a diákokat, és széles körűen fejlesszük a taktikai és technikai valamint fizikai ismereteiket, ami ahhoz szükséges, hogy magasabb szintre lépjenek”. Ő maga Ottmar Hitzfeldet említette meg, akitől a legtöbbet tanulta.