Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Email kötheti Blattert a 10 milliós FIFA-vesztegetéshez

2015.06.08. 09:23

Sepp Blatternek is tudomása volt a Dél-Afrika által a CONCACAF-nak fizetett 10 millió dollárról, sőt, a FIFA-elnök maga is egyeztetett az utalásról 2007-ben, írta vasárnap a dél-afrikai Sunday Times a birtokukba került emailezések alapján.

A levelet, melyet nem hoztak nyilvánosságra, a FIFA főtitkára, Jerome Valcke írta 2007. december 7-én a dél-afrikai kormánynak azt kérdezve, hogy mikor utalják majd azt a 10 millió dollárt, melyet

a FIFA és a dél-afrikai kormány, illetve a FIFA-elnök (Blatter) és a dél-afrikai elnök, Thabo Mbeki is leegyeztetett egymás között.

Valcke az összeget a diaszpóra-program támogatásaként nevezi meg, erről állítólag Blatter és a 2008-ig hatalmon levő Mbeki egyeztek meg.

Korábban a New York Times is arról írt, hogy Valcke-nak is köze lehetett a 10 milliós utaláshoz, melyről közben az is kiderült, hogy a CONCACAF-elnök Jack Warner saját céljaira használta fel. A FIFA akkor csak annyit közölt, hogy minden a szervezet szabályai szerint zajlott az utalással, amihez nem volt köze a főtitkárnak, Valcke pedig tagadta, hogy bármiféle törvénytelen dologban részt vett volna.