Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Megvan a triplázó Barca első új játékosa

2015.06.08. 10:57

Hétfő reggel a Barcelona hivatalos közleményben jelentette be, hogy szerződtette Aleix Vidalt a Sevillától. A 26 éves futballistát délután negyed háromkor be is mutatják a Nou Campban a drukkereknek, előtte egytől már sajtótájékoztatót tartanak vele a klubszékházban. A Mundodeportivo.com szerint 17 millió euróba került, azt az egyesület is megerősítette, hogy 2020-ig ír alá.

Vidal jobbhátvéd, megnyerte az EL-t a Sevillával, a negyeddöntőben egészen remek gólokat rúgott, fel is merült, illene a Barcába. Dani Alves utódja lesz, előbb utóbb biztosan, mert a brazil még mindig nem döntötte el, marad-e a klubnál: szerződése lejárt, de a Barca ajánlott neki újat, bármikor aláírhatja, ha akarja.

Vidal katalán, a Barcában kezdett futballozni 11 évesen, de első idénye után átment egy miniklubhoz, majd a Real Madridhoz került, ahonnan már tizenéves korában folyamatosan kölcsönadogatták kisebb katalán csapatoknak, mint a Reus és a Nastic. Jött aztán az Espanyol, ahol a B csapatban bemutatkozott, és meg is vették a Realtól.

Aleix Vidal az EL-serleggel
Aleix Vidal az EL-serleggel

Érkezésével csak annyi gond van, hogy a Barcelona januárig nem igazolhat futballistát, illetve igazolhat, csak tétmeccsen nem küldheti pályára. Így az még rejtély, hogy féléven át mihez kezd Vidal, marad-e Sevillában, esetleg máshol futballozik kölcsönben, vagy ül négy hónapot, bár ezutóbbi kizárható.

A Barcát még a Blatter vezette FIFA tiltotta el szabálytalan utánpótlásigazolásokkal vádolva. Blatter múlt héten lemondott, napról napra jönnek ki új hírek a korrupciós botrányával kapcsolatban, így a klub valószínűleg abban is reménykedik, hogy lerövidítheti a FIFA a büntetést.