Emőke
-4 °C
9 °C

Nikolics a Legia Varsóba szerződött

2015.06.08. 16:24 Módosítva: 2015-06-08 16:26:01

A Legia Warszawa honlapján Nikolics Nemanja még Videoton-mezben mutat előre büszkén, ami azt is jelenti, hogy az elmúlt napokban majdnem biztosan meg lehetett jósolni, az most hivatalossá vált, a magyar válogatott csatára aláírt a lengyel klubhoz, a hírek szerint 2018-ig kötött szerződést.

Az NB I. legutóbbi gólkirálya már a szezon vége előtt közölte, nem hosszabbít a fehérvári klubbal, és bajnoki cím ellenére is máshol szeretné folytatni. Gyorsan képbe került a Legia, amellyel eddig egyeztetett a menedzser, hétfőn pedig a szerződést is aláírták.

„Várható volt, hogy ezen a nyáron lezárul az ügyem. Hosszú ideje megy már a találgatás az jövőmet illetően, megyek, maradok, ha megyek, milyen bajnokságban folytatom. Türelmes voltam, mert Filipékkel tudtuk, mit akarunk. Huszonhét éves vagyok, a karrierem legjobb időszaka lehet a következő néhány év, ezért úgy voltam vele: nem hibázhatok, nem hozhatok olyan döntést, amit később megbánnék" – nyilatkozta Nikolics.

„Ki kell emelnem, hogy a menedzserem sem próbált rábeszélni semmire, nyilván ha a saját érdekeit nézi, akkor már Koreában vagy Törökországban légióskodom...

Olyan bajnokságban szereplő csapat ajánlatára vártam, amely erősebb az NB I.-nél, amely jobban az európai topligák szeme előtt van, ahonnan talán könnyebb nívós bajnokságba igazolni.

„A Legia hosszú ideje figyel, és ami talán a legfontosabb: én kellek a klubnak, és nekem is ilyen klub kellett. Az együttes rendre a bajnoki címért harcol, indul a nemzetközi porondon, nagyszerű körülmények várják a futballistákat, és fantasztikus szurkolói vannak. Nem vagyok az a játékos, aki szeret ugrándozni, a Vidinél is hat évet töltöttem, itt is hosszú távra tervezek. Sokat adott nekem a fehérvári időszak, bevallom, nem akartam mindenáron távozni, de végül így alakult. A válogatott meccs után nem lesz sok pihenőm, mert június végén már elkezdődik a felkészülés. Izgatottan várom az idényt, szeretnék húzóembere lenni a csapatnak – amelynek a célja, hogy bajnokságot nyerjen, és bejusson az Európa-liga csoportkörébe.”

Filipovics Vladan, a futballista menedzsere hozzátette, a topligákból, így Spanyolországból, Németországból és Olaszországból is voltak megkeresések. Ha pénz érdekelte volna Nikolicsot, akkor a Távol-Keletre igazol, ahonnan szintén keresték a válogatott támadót.

A Legia sokáig vezette a lengyel bajnokságot, a rájátszásban azonban Lovrencsics Gergő csapata, a Lech Poznań beelőzött, végül a Legia a második lett, így az Európa Ligában indul majd.

Nikolics 2006-ban, Zentáról került Magyarországra. Korábban a Barcs, a Kaposvölgye, majd a Kaposvár játékosa volt, 2010-ben szerződtette a Videoton. 2011-ben és idén is bajnoki aranyat nyert, és gólkirály lett. 2011 januárjában kapta megy a magyar állampolgárságot, és 2013. október 11-én mutatkozott be a válogatottban, ahol 11 meccsen 2 gólnál jár. A Videotonban 147 bajnoki meccsen 87-szer talált a kapuba.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft