Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

De Geának elég volt Manchesterben

2015.06.08. 18:30 Módosítva: 2015-06-08 18:31:06

David De Gea, a Manchester United spanyol kapusa közölte a klubbal, hogy mindenképpen a Real Madridnál szeretné folytatni a pályafutását, tudta meg a Goal.com, az viszont még nem ismert, hogy az angol csapat idén nyáron, vagy jövőre válna-e meg játékosától.

Ha idén elengednék De Geát, akkor komoly összeget kaphatnának érte, de ha várnak egy évet, a spanyol már ingyen mehetne, ugyanis 2016 nyarán lejár a szerződése. A Goal azt is tudni véli, hogy a kapus tanácsadói további két év angliai játékot javasoltak neki a megfelelő fejlődés érdekében, de a spanyol mindenképp hazatérne, a Real hívására pedig egyébként sem tudna nemet mondani.

De Gea 2011-ben, kapusért adott angol rekordot jelentő 17,8 millió fontért került az Atlético Madridtól a Unitedhez, ahol az elmúlt két szezonban a szezon játékosa lett, nyert egy bajnoki címet és kétszer is bekerült a játékosszövetség által megválasztott Év Csapatába.

A 24 éves kapus beilleszkedéséért sokat tettek Manchesterben, a 2013-ban távozó kapusedző, Eric Steele még spanyolul is megtanult a kedvéért, neki és Chris Woodsnak, valamint a legutóbbi idényben vele dolgozó Frans Hoeknek is nagy szerepe volt abban, hogy a világ egyik legjobbja lett belőle.

Állítólag viszont már meg is van a játékos, akivel De Geát pótolná Louis van Gaal: Keylor Navast kérné cserébe a Realtól. A Costa Rica-i játékost még a világbajnokságon nézte ki magának, elsősorban pont a hollandok ellen 120 percig kapott gól nélkül lehozott meccsen tűnt fel neki, de Navas végül a Realhoz igazolt tavaly nyáron.