József, Bánk
-6 °C
0 °C

A fehérvári polgármester is nekiment Garancsinak

2015.06.10. 12:17

„Bár nem szeretem a sajtón keresztüli üzengetést, egy tegnapi, a várost is érintő kritikára úgy érzem, reagálnom kell" – így kezdte a facebookos bejegyzését dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Garancsi István, a Videoton tulajdonosa az Indexnek adott interjúban kifogásolta, hogy nem kapott meghívást a Vidi bajnoki címének ünneplésére, és emiatt nem vett részt azon.

„Tényleg nem kapott, de miért is kellett volna, hiszen a saját rendezvénye volt. Az ünnepséget ugyanis – és eddig azt hittem, Garancsi István is tudja, mi zajlik a saját cégénél – a Klub és a város közösen szervezte. Ahogy a polgármester sem kapott meghívást saját magától, úgy az is gyerekes furcsaság lett volna, ha a klub tulajdonosa magának meghívót küldött volna."

A polgármester azzal folytatta, hogy Garancsi István nem volt ott a hetekkel korábbi, spontán ünneplésen sem a Városházán, illetve a város főterén, ahova egyébként senki sem kapott írásbeli meghívót, hiszen a bajnoki címek ünnepléséhez kötődő helyi szokásjog mindenkit anélkül is kötelez.

Sajnos ott sem tudott senki köszönetet mondani Garancsi Istvánnak, mert nem tisztelte meg a várost személyes jelenlétével. Ahogy tudtommal a kupadöntőn sem volt jelen – remélem, nem azért, mert nem hívta meg a város.

„Érdekes, hogy Garancsi István – aki mellesleg az MLSZ elnökségének tagja – azt nem kifogásolta, hogy nem az MLSZ elnöke adta át az aranyérmeket a bajnokcsapatának, ami azért valóban elég furcsa és ritka dolog egy bajnoki idény végén. Még akkor is, ha persze nagy szurkolói tetszésnyilvánításra kétségtelenül nem számíthatott volna a színpadon.

Garancsi István arról is beszél, hogy a város jobban a csapat mögé állhatna.

„Nem tudom, hogy pontosan az önkormányzatra, vagy a fehérvári emberekre gondolt-e. Székesfehérvár évtizedek óta a klub mögött áll és évtizedek múlva is ott fog állni. A másodosztályban is és a bajnoki győzelem után is. Ahogy azt is mindig elismerte, hogy a klubot Garancsi István mentette meg az anyagi csődtől és ahogy most is egyetért vele – kiemelten pedig a Vidihez ezer szállal kötődő és most a konfliktusokat is a Klub nevében hetek óta egyedüliként felvállaló Burcsa Győzővel - abban, ha nem enged az általa zsarolásnak nevezett jelenségeknek, amennyiben tényleg azok" – tette hozzá Cser-Palkovics.

A polgármester kitért arra, hogy Fehérváron szinte senki nem értett egyet azzal, hogy a klub beleegyezésével üzleti, vagy ki tudja milyen szempontok miatt a Fradi-pályán rendezik a kupadöntőt, nem védik meg a szurkolói kártyával nem rendelkező Vidi szurkolók érdekeit.