Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

A videó, ami miatt gyanús lett a Barca-Depor

2015.06.11. 15:40

Vizsgálatot indított a Spanyol Futball-liga, mert a május 23-i, utolsó bajnoki fordulóban lejátszott Barcelona-Deportivo 2-2 gyanússá vált a vendégcsapat egyik védője, Albert Lopo nyilatkozata miatt.

A Sport.es csütörtökön bemutatta a felvételt, amit közvetlenül a lefújás után a Canal+ csatorna készített a játékossal. Az alábbi párbeszéd hangzott el.

- Válaszolj őszintén, a második gólotok után odamentél Xavihoz, mit mondtál neki?

- Hogy vegyenek már vissza egy kicsit. Az iksz mindenkinek jó volt. De ők 100 százalékon pörögnek mindig, nem is mondta, hogy nekünk adják a meccset. Xavi példa a pályán és azon kívül is.

A 2-2-vel a Deportivo bentmaradt az első osztályban, míg ha kikapott volna, kiesik. A Barca a meccsen a 60. percben már 2-0-ra vezetett, innen egyenlített a Depor. Messi az első gólt a negyedik percben lőtte, pár percen belül újra szabályos gólt rúgott, de ezt a bíró les miatt tévesen érvénytelenítette.

Javier Tebas Ligaelnök az As.com-nak elmondta, nem a Barca, hanem Lopo ellen folyik a vizsgálat.

"Megnézzük, hogy az elhangzottakat szankcionálni kell-e. Ilyet még komolytalanul sem szabad mondani. Nem lehet arra ösztönözni az ellenfelet, hogy ne hajtson" - mondta Tebas.