Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Bunda lehetett az idényzáró Barca-Depor

2015.06.11. 09:50

Bundagyanú miatt vizsgálják Spanyolországban az utolsó bajnoki fordulóban játszott Barcelona-Deportivo mérkőzést, ami 2-2-es döntetlennel ért véget, ami a bennmaradást jelentette a vendégek számára.

Állítólag két dolog miatt lett gyanús a spanyol liga (LFP) illetékeseinél a mérkőzés:

  • a Barcelona a nagy bajnoki hajrában többek között a Real Madridot és a Valenciát is verte hazai pályán, a kiesőhelyen álló Deportivo viszont 8 perc alatt egyenlített ki ellenük a hajrában
  • a mérkőzés után Alberto Lopo, a Deportivo védője azt nyilatkozta a Canal+-nek, hogy a meccs alatt odaszólt Xavinak, vegyék egy kicsit lazábbra, mert a döntetlen bőven jó eredmény lenne mindkét csapatnak.

A 2-2-es döntetlen végül azt jelentette, hogy a Deportivo ugyanúgy 35 ponttal zárta a bajnokságot, mint a Granada és az Eibar – a három csapatból az utóbbi esett csak ki, de végül az is megmenekült az Elche pénzügyi gondjai miatt.

Ugyanakkor könnyen lehet, hogy Lopo csak viccelt a nyilatkozat alatt, a Barcelonának, pontosabban Messinek pedig volt egy (jogtalanul) érvénytelenített gólja még az első félidőben, amivel már a 14. percben 2-0 lehetett volna nekik, ami azt mutatja, hogy nem vették félvállról a mérkőzést, pedig akkorra már biztosan bajnokok voltak, és lett is volna miért pihenniük, hiszen még a kupadöntő és a BL-döntő is előttük állt.