Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

A finnek nekiesnek a Dárdai-csapatnak

2015.06.12. 19:23

Bátor játékot ígér Mixu Paatelainen, a finn futballválogatott szövetségi kapitánya, aki kijelentette, nekiesnek a magyar csapatnak a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

„Szinte minden meccsükön ugyanazt játsszák. Fizikális csapat erős védelemmel. Eleinte olyan erőcsatárokkal kezdenek, mint Priskin, vagy Szalai, aztán bevetik a gyors játékosaikat" – mondta a  helsinki Olimpiai Stadionban tartott sajtótájékoztatón a finn kapitány. Hozzátette, Budapesten kétség kívül az ő csapata volt a jobb, noha végül 1-0-s vereséget szenvedett.

Paatelainen az elmúlt időszak sikertelenségét - legutóbbi hat meccséből ötöt elvesztett a finn válogatott - abban látja, hogy válogatottja elkerülhető gólokat kapott, illetve futballistáinak sokkal agresszívebben, keményebben kell játszaniuk. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, ez nem azt jelenti, hogy a játékosok ne a maximumot nyújtanák, vagy baj lenne a hozzáállásukkal.

„Nagyon oda kell figyelni a beadásokra, mert ilyen szituációból nagyon sok gólt kaptunk. A védelemben vannak problémák, meg kell találni azokat, akik kevesebbet hibáznak" - mondta a tréner. „Nem vagyunk idegesek. Bár nagyon fontos meccs lesz, de nem élet-halál kérdése. Ismerjük az ellenfelet, gyors, kemény játékosok alkotják, az ilyen csapatokkal mindig meggyűlt a bajunk. De tudjuk, hol nyerhetjük meg a meccset."

Paatelainen arról is beszélt, hogy sok sérültje van, de úgy vélte, helyetteseik megfelelően pótolják majd a kiesett játékosokat.

Roman Eremenko csapatkapitány szerint a keddi barátságos meccsnek, melyen 2-0-ra kikaptak az észtektől, semmi jelentősége nincs, a szombatinak viszont van.

„Csak akkor tudjuk megőrizni a minimális esélyünket, hogy kijussunk a franciaországi Eb-re, ha legyőzzük a magyarokat" – mondta a középpályás.

A csoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott közép-európai idő szerint szombaton 18 órától meccsel a mögötte négypontos hátránnyal negyedik finn csapattal a helsinki Olimpiai Stadionban.