Ágnes
-1 °C
2 °C

Dárdai: Túl jól sikerültek az edzések

2015.06.12. 10:16

Túl jól sikerültek a magyar futballválogatott edzései Dárdai Pál szövetségi kapitány szerint, akinek csapata szombaton Finnországban játszik Eb-selejtezőt. 

"Tökéletesen sikerült a felkészülés, napi egy tréninget tartottunk és maximálisan meg vagyok elégedve a játékosokkal. Már-már azt szerettük volna, hogy az egyik gyakorlás ne legyen annyira jó, nehogy a meccs napján fogjunk ki rossz napot"

- mondta az elutazás előtt a Liszt Ferenc repülőtéren tartott pénteki sajtótájékoztatón. 

A sérültekről az MTI szerint elmondta, hogy a csütörtöki edzés után az orvosi stáb megvizsgálta Dzsudzsák Balázst és Juhász Rolandot is, ez alapján egyikük sincs 100 százalékos állapotban, de szerinte mindketten vállalni tudják a játékot. Igaz, ennek van olyan kockázata, hogy akár az 5. percben cserélni kell, de erre fel vannak készülve.

Dárdai a kezdőcsapatáról és a taktikáról konkrétumot nem árult el, de azt ismét megerősítette, hogy két csatárral küldi pályára csapatát, és győzelmet vár.

"Tavaszra négy pontot terveztünk. Akkor lesz igazán értékes a márciusi, görögök elleni döntetlen, ha most nyerünk"

- mondta ki Dárdai. Szerinte akkor is marad esély az Eb-re való kijutásra, ha döntetlen lesz a meccs eredménye.

A Lech Poznannal lengyel bajnok Kádár Tamás úgy vélte, teljesen felkészültek a mérkőzésre, szerinte minden találkozó sorsdöntő. Az Egyesült Államokban légióskodó Németh Krisztián azt mondta, sok fontos meccset játszottak már, így nem jelenthet gondot a győzelmi kényszer, továbbá nem érzi, hogy görcsös lenne a csapat emiatt. Sokkal inkább úgy látja, mindenki nagyon várja már az összecsapást.

Ha sikerülne nyerni a négypontos finnek ellen idegenben, akkor leszakítanánk őket a csoportban.