Márk
13 °C
28 °C

Petr Cech Londonban maradna, de az Arsenalban

2015.06.16. 12:10

Könnyen lehet, hogy Tomas Rosicky és Petr Cech nemcsak a cseh válogatottban, hanem az Arsenalban is csapattársak lesznek. Rosicky arról beszélt a Sky Sportsnak, hogy örülne honfitársa érkezésének, de bármely klub jól járna a kapussal, aki nagy valószínűséggel a nyáron elhagyja a Chelsea-t.

Cech-nek még egy éve van hátra a szerződéséből, de az utóbbi időben olyan kevés lehetőséget kapott Thibaut Courtois mellett, hogy a távozás egyre esélyesebb. A cseh kapus 2004-ben érkezett a londoni klubhoz, és ez volt az első olyan idény, hogy leginkább a kispadon kapott csak helyet.

A 33 éves Cech iránt a Paris Saint-Germain mellett több Premier League-s klub is érdeklődik. A válogatottban már 13 éve a kapussal együtt játszó Rosicky így vélekedett: „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy már nem beszéltem vele az átigazolásról. Régóta ismerjük egymást, és Petr változásra vágyik. Nem igazán tudom, hogy az Arsenal gondolkodik-e a szerződésén, de azt mindenki tudja, hogy ő egy jó kapus. Meglátjuk, mi lesz a vége."

Az Arsenalnál amúgy komoly változások lehetnek a nyáron. A hírek szerint a Porto csatára, Jackson Martínez is érkezhet a klubhoz, és a Liverpoolt elhagyó, válogatott Raheem Sterling is a kívánságlistán szerepel. Ugyanakkor a szezonban 25 gólig jutó, de csalódott Alexis Sánchez is elhagyhatja a klubot.

Érkezhet még a Sevillával Európa Ligát nyerő és az év spanyol csapatába is beválasztott, lengyel válogatott Grzegorz Krychowiak, valamint a Southampton francia válogatott középpályása, Morgan Schneiderlin is.

Idő azonban még sok van, a Premier League rajtjáig 53 nap, a átigazolás szezon zárásáig pedig 77.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft