Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Libériából érkezhet a következő FIFA-elnök

2015.06.18. 21:56

Musa Bility, a Libériai Labdarúgó Szövetség elnöke csütörtökön bejelentette, hogy versenybe száll a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöki posztjáért, adta hírül az MTI.

    A brazil Zico után az afrikai sportvezető a második, aki bejelentette, pályázni fog a tisztségre.
    "Ha Afrika nem állít jelöltet, az sokat elárult volna rólunk" - mondta a BBC-nek Bility.
    A 79 éves Joseph Blattert május végén ötödször választották meg a FIFA elnökének, de négy nappal később lemondott. A tisztújító kongresszus előtt két nappal korrupciós botrány robbant ki, hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt tartóztattak le korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával.
    A rendkívüli kongresszus időpontját július 20-án jelöli majd ki a FIFA végrehajtó bizottsága. Az elnökválasztásra december és február között kerülhet sor, a BBC múlt szerdán azt írta: december 16-a a legvalószínűbb időpont. Addig - jelen állás szerint - Blatter látja el az elnöki teendőket.

A belgák kártérítést szeretnének, ha igazolódik, az oroszok vesztegetéssel futottak be 2018-ban. A belgák a hollandok együtt pályáztak és természetesen veszítettek.

A svájci főügyész szerdán jelentette be: 53 esetben bukkantak pénzmosás gyanúját felvető átutalásokra a 2018-as és 2022-es labdarúgó-világbajnokság pályázataival kapcsolatban.

Az írekről két hete derült ki, hogy 5 millió euróba került a hallgatásuk. Henry kezezése után nem pereltek.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
3490 Ft
2967 Ft