Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Lökdösődés, tömegbunyó és kettős kiállítás lett Neymar hisztijéből

2015.06.18. 07:56

Szerda este rendezték a Copa América csoportkörének egyik legnagyobb rangadóját, a Brazília-Kolumbia mérkőzést, ami egy éven belül már a harmadik meccse volt a két válogatottnak.

Mivel Kolumbia meglepetésre kikapott az első meccsén Venezuelától, nem hibázhattak, míg Brazília egy győzelem esetén egyszerre biztosította volna helyét a legjobb nyolc között, és ejtette volna ki minden bizonnyal a nagy riválist. A 36. percben viszont egy kolumbiai szöglet után Jeison Murillo lőtte ki a jobb alsó sarkot, amivel vezetéshez is jutottak Brazília ellen.

Hiába küzdöttek a folytatásban Neymarék az egyenlítésért, nem jött össze nekik, pedig volt helyzetük bőven. Köztük Roberto Firminónak is, aki talán a meccs legnagyobb ziccerét hagyta ki a második félidőben.

Neymar, akit lassan már szokás szerint a meccs alatt folyamatosan aprítottak a kolumbiaiak, nagyon idegesen játszott, előbb kezezésért kapott sárgát az első félidő végén, majd még legalább kétszer megkaphatta volna a másodikat is, amikor előbb a gólszerző Jeison Murillót lökte odébb, majd egy ellene megítélt szabálytalanság után rúgta el a labdát. A lefújáskor viszont végleg elszakadt nála a cérna, teljes erőből telibe lőtte Pablo Armerót a labdával, amitől el is szabadultak az indulatok.

A kolumbiai játékosok azonnal körbevették Neymart, aki előbb Murillo felé fejelt, majd ő kapott egy hatalmas lökést Carlos Baccától – ezután hosszú percek kellettek, mire szét tudták választani a két csapat játékosait. A chilei játékvezető, Enrique Osses gondolkodás nélkül piros lapot adott Neymarnak és Baccnának is, akiknek ezzel a harmadik csoportmeccset biztosan ki kell hagyniuk, sőt, a brazil a negyeddöntőről is hiányozna, ha eljutnak odáig.

 

Ezért komoly kihívás lehet majd Dungának a Venezuela elleni meccs, ugyanis amióta átvette a brazil csapatot, még egyszer sem kellett összeraknia a kezdőt Neymar nélkül. Az 1-0-s kolumbiai győzelem után mindkét csapat 3 ponttal áll két meccs után a csoportban, de Venezuela és Peru még egyaránt csak egy meccset játszott.