Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Az UEFA szerint is jogtalanul zárta ki az MLSZ a Nyíregyházát

D ATI20140524061
2015.06.21. 21:07

Az NB I.-es létszámcsökkentés egyik áldozata lett a Nyíregyháza Spartacus, a klub állítja, jogtalanul, és úgy tűnik, igaza van. Legalábbis az UEFA szerint is szabálytalanul sorolták vissza az egyesületet.

A Nyíregyháza az európai szövetséggel levelezett az ügyéről, majd vasárnap az alábbi közleményt adta ki.

"Miközben a szövetség folyamatosan arról beszél indoklásában a kizárás kapcsán, hogy nem lett időben kifizetve Diego Balbinot, a Szpari korábbi játékosa, az UEFA egyik levelezése megerősítette azt, hogy a Nyíregyházának van igaza, azaz nem is kellett volna kifizetni a játékost. Az UEFA főtitkára és a profi labdarúgók 3 európai szervezetének főtikárai 2014 márciusban és 2015 májusban is azt írták a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy a játékosokkal kapcsolatos munkaügyi vitákat a magyar jogrendszer a Munkaügyi Bíróság hatáskörébe utalja , vagyis a magyar jogszabályok szerint kell elbírálni. Kiolvasható az angol nyelvű anyagból, hogy még a külföldi szakemberek is azt állítják, hogy ez nyitott, nem rendezett kérdés, az MLSZ 2012 óta nem oldotta meg ezt a problémát és az erre adott 3 éves határidő is letelt! 
Sőt nyitott kérdések közé teszi, és rendezendőnek jelöli meg az MLSZ számára, amelyet az negyedik éve nem teljesít. A Szpari részéről ez volt az egyik legfontosabb érv a licenckérdés kapcsán. A Spartacus teljesítette az MLSZ-nek a munkaszerődésre vonatkozó szerődési felételeit, záradékba beletette, hogy mi a jogi fórum (Nyíregyháza Munkaügyi Bíróság), így az alkalmazandó jog (magyar munkajogi szabályok), valamint a nemzeti jog előnyt élvez minden mással szemben. A Szpari ennek megfelelően járt el a Balbinot-ügyben, és annak ellenére is rendezte a tartozást, hogy erről a Munkaügyi Bíróság nem rendelkezett - engedve a zsarolásnak, hogy másképp nem kap licencet a klub. Tehát bizonyítékunk az MLSZ saját határozata -melyre az UEFA levelében is utalnak -  hogy az MLSZ és az UEFA szerint sem kompetens más fórum (FIFA) hasonló ügyekben."

"A kizárásnál mégis a FIFA-ra hivatkozik a szövetség. Harcolunk tovább az igazunkért, hiszen mi a szabályoknak megfelelően jártunk el" - mondta Dr. Ökrös András, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője.