Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az UEFA szerint is jogtalanul zárta ki az MLSZ a Nyíregyházát

D ATI20140524061
2015.06.21. 21:07

Az NB I.-es létszámcsökkentés egyik áldozata lett a Nyíregyháza Spartacus, a klub állítja, jogtalanul, és úgy tűnik, igaza van. Legalábbis az UEFA szerint is szabálytalanul sorolták vissza az egyesületet.

A Nyíregyháza az európai szövetséggel levelezett az ügyéről, majd vasárnap az alábbi közleményt adta ki.

"Miközben a szövetség folyamatosan arról beszél indoklásában a kizárás kapcsán, hogy nem lett időben kifizetve Diego Balbinot, a Szpari korábbi játékosa, az UEFA egyik levelezése megerősítette azt, hogy a Nyíregyházának van igaza, azaz nem is kellett volna kifizetni a játékost. Az UEFA főtitkára és a profi labdarúgók 3 európai szervezetének főtikárai 2014 márciusban és 2015 májusban is azt írták a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy a játékosokkal kapcsolatos munkaügyi vitákat a magyar jogrendszer a Munkaügyi Bíróság hatáskörébe utalja , vagyis a magyar jogszabályok szerint kell elbírálni. Kiolvasható az angol nyelvű anyagból, hogy még a külföldi szakemberek is azt állítják, hogy ez nyitott, nem rendezett kérdés, az MLSZ 2012 óta nem oldotta meg ezt a problémát és az erre adott 3 éves határidő is letelt! 
Sőt nyitott kérdések közé teszi, és rendezendőnek jelöli meg az MLSZ számára, amelyet az negyedik éve nem teljesít. A Szpari részéről ez volt az egyik legfontosabb érv a licenckérdés kapcsán. A Spartacus teljesítette az MLSZ-nek a munkaszerődésre vonatkozó szerődési felételeit, záradékba beletette, hogy mi a jogi fórum (Nyíregyháza Munkaügyi Bíróság), így az alkalmazandó jog (magyar munkajogi szabályok), valamint a nemzeti jog előnyt élvez minden mással szemben. A Szpari ennek megfelelően járt el a Balbinot-ügyben, és annak ellenére is rendezte a tartozást, hogy erről a Munkaügyi Bíróság nem rendelkezett - engedve a zsarolásnak, hogy másképp nem kap licencet a klub. Tehát bizonyítékunk az MLSZ saját határozata -melyre az UEFA levelében is utalnak -  hogy az MLSZ és az UEFA szerint sem kompetens más fórum (FIFA) hasonló ügyekben."

"A kizárásnál mégis a FIFA-ra hivatkozik a szövetség. Harcolunk tovább az igazunkért, hiszen mi a szabályoknak megfelelően jártunk el" - mondta Dr. Ökrös András, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője.