József, Bánk
-6 °C
0 °C

Hivatalosan is belentették a Parma csődjét

2015.06.22. 17:35

A Parma saját oldalán jelentette be a szomorú hírt. A csapat kilátástalan anyagi helyzetbe került, senki nem érkezett, aki megmenthette volna a kétszeres UEFA-kupa-, egyszeres KEK-, és Európai Szuperkupa-győztest. A határidő hétfő délután kettőkor járt le.

Az már korábban köztudott volt, hogy a klub nehéz anyagi helyzetben van, a bajnokság közben pontokat vontak le a csapattól, amely az utolsó helyen végzett és kiesett a Serie A-ból.

A bajok akkor tetőztek, amikor az utolsó tulajdonost, Giampietro Manentit március 18-án letartóztatta a rendőrség pénzmosás vádjával. A korábbi elnök Tommaso Ghirardi 1 euróért adta el Manentinek az egyesületet, amely 1995-ben és 1999-ben UEFA Kupát, 1993-ban KEK-et, 1994-ben európa Szuperkupát, 1992-ben olasz kupát nyert, 1997-ben második lett a Serie A-ban

Játékosok, akik már a szezonban is alig kaptak fizetést, nagyon sportszerűen befejezték a szezont, de innen nincs tovább. Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro vagy Hernán Crespo egykori csapat az amatőr bajnokságban, a negyedik ligában folytatja.

Nem járt jobban a CSZKA Szófia sem


Nagy csapatok szomorú hétfője ez. A Parma után nem sokkal Bulgáriában is robbant bomba. Helyi szövetség most hozta nyilvánosságra, hogy az ország legnépszerűbb csapata, a 31-szeres rekordbajnok CSZKA Szófia nem kapott profi licencet a következő szezonra, ami azt is jelenti, hogy a harmadosztályig minősítik vissza. A szófiai klub tartozásai 15 millió euróra rúgnak, és 5,6 milli euró adótartozást is felhalmoztak. A tulajdonosok nem rég jelentették be, nem tudják kifizetni a tartozást. A CSZKA az 5. lett a most véget ért idényben.