Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Lefizették az ellenfelet, hogy ne sérüljön meg Messi?

2015.06.25. 13:10

A katalán Sport hozott le egy cikket arról, hogy argentin futballszövetség korábbi vezetője lefizette az ír játékosokat, nehogy baja essen Lionel Messinek a két ország barátságos mérkőzésén. A meccs még 2010 augusztusában volt. 

A dublini Aviva stadion első nemzetközi futballmeccsén Argentína volt az ellenfél a szezon kezdete előtt, de a Barcelona attól tartott, Messinek sérülést okozhat valamelyik ír játékos. Úgyhogy a klubtól leszóltak az argentin futballszövetségnek, jobb, ha ez nem történik meg, különben baj lesz. Anyagilag is rosszul járt volna a dél-amerikaiak szövetsége, mert kártérítést kellett volna fizetniük a Barcelonának, ha Messinek baja esik.

Ezután az akkori elnök, Julio Grondona kitalálta: inkább lefizeti az íreket, hogy megkíméljék a legnagyobb sztárt. Állítólag minden játékosnak tízezer dollárt adott. Messi végül egy órát volt a pályán, semmi baja nem lett, és az argentinok 1-0-ra nyerték a meccset Di María góljával.

Messi a 2010-es írek elleni meccsen
Messi a 2010-es írek elleni meccsen

Az ír szövetségről nemrég az derült ki, hogy elfogadtak ötmillió eurót a FIFA-tól, és nem fellebbeztek a botrányos vb-pótselejtező miatt,  amikor a franciák Henry kezezős góljával ütötték el őket a 2010-es dél-afrikai világbajnokságtól. Henry később elismerte a kezezést, és szerinte az lett volna az igazságos, ha újrajátsszák a meccset.