Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Amin még Dárdai sem segíthet Berlinben

2015.06.30. 10:04

Közzétette az elismert futballszaklap, a Kicker, hogy a pénteki sorsolás után a Bundesliga klubok mennyi bérletet értékesítettek eddig.

A Dortmund 55 ezernél már be is fejezte a bérletek árusítását, a Schalke is leállt 44 ezernél, a Bayern München 38 ezernél.

A lista alsó fele is érdekes, a két újonc a Darmstadt és az Ingolstadt harcban áll egymással, igaz nekik kicsi stadionjaik vannak. Mindkettőé mindössze 16000-es, és ebből elég sok az állóhely. (A Hannover tilkolózott, nem adott adatokat a lapnak, így nem teljes a rangsor.)

A Hertha BSC 10 ezer bérleten nem tudott eddig túladni, ezt a számot célozták meg az értékesítés kezdetén.

Dárdai a nézőszámot átmenetileg felfelé vitte a kinevezése után, de jól érzékelhető, hogy a berliniek egyáltalán nincsenek futball-lázban.

A 70 ezres stadion méretéhez képest kifejezetten kevésnek számít az eladott bérletek száma, a lista legvégén van a Hertha. Nyilván a meccsekre lehet jeggyel is menni, nem kell feltétlen előre bérletet venni, de ha eleve bíznának a jó szereplésben, lényegesen több bérlet talált volna gazdára.

A Hertha tavaly a 15. helyen fejezte be a szezont. Amikor ment a csapatnak, rendre 70 ezren voltak az Olimpiai Stadionban.