Ágnes
-1 °C
2 °C

Nagy szerencse, hogy az UEFA-hoz jó pályát adott le az MTK

2015.06.30. 11:31

Hogy a magyar futball vezetői szinten is komoly válságban van, itt egy újabb adalék.

Az MTK a licenckérelméhez azt adta be, hogy  a hazai meccseit   Kispesten szeretné    játszani  a július közepén induló következő bajnoki szezonban, aztán a sorsolás előtt egy vagy két nappal rájöttek, hogy ez így mégsem jó. Inkább a Vasas-pálya felel meg nekik jobban, nem utolsósorban a szurkolótábornak.

Akkor már nem tudott rajta változtatni az MLSZ, ezért a Vasast és az MTK-t a fordulóknál egyszerre hazainak sorsolták. A kék-fehéreknél azonban kifogyhatatlan az ötlettár, és most a pályaválasztói jog felcserélésével alakítják a meccsek helyszínét, hogy egy nap ne kelljen két meccset lenyomni a Vasas stadionjában.

Pedig egy pillanatra még úgy látszott, hogy Angyalföldön akaratlanul élesztik újjá a kettős rangadókat, legalábbis a dupla bajnokikat.

Nagy mázli, hogy az érintett klubok – Honvéd, Békéscsaba, Debrecen – sorra teljesítik az MTK kívánságát, és az sem riasztja el őket, hogy zsinórban háromszor kell idegenbe menniük, ezzel akár egy hónapig nem láthatják az ő drukkereik a futballistákat hazai pályán.

Jó hír, hogy az UEFA-hoz az Újpest-stadiont adta le az MTK, így a Vojvodinát ott fogadják csütörtök este.