Lehel
17 °C
27 °C

A Fradi örül, hogy végre nézők előtt játszhat EL-meccset

2015.07.15. 20:26

Ferencváros vezetőedzője és labdarúgói is úgy érzik, pluszt jelenthet a számukra, hogy az Európa Liga első selejtezőkörétől eltérően csütörtökön, a második forduló első összecsapásán már nézők előtt fogadhatják ellenfelüket, a bosnyák Zeljeznicart.

 „Remélem, minél több szurkoló látogat majd ki a stadionba, hiszen nagy szükségünk van a támogatásukra. Szeretnénk olyan eredményt elérni hazai pályán, hogy jó esélyekkel utazhassunk a visszavágóra" - mondta a meccset felvezető szerdai sajtótájékoztatón Thomas Doll.

Doll alaposan tanulmányozta a riválist, úgy látja, a bosnyákoknak számos jó futballistája van, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, ezúttal is saját csapata játékára szeretne koncentrálni.

„Elég önbizalommal rendelkezünk, bátornak kell lennünk, és akkor a mérleg nyelve felénk billenhet" – fogalmazott a szakember, aki ötven százalék esélyt lát a továbbjutásra.

A Ferencváros az első körben a holland másodosztályú Go Ahead Eaglest búcsúztatta, az idegenbeli 1-1-et követően múlt csütörtökön könnyedén, 4-1-re győzte le ellenfelét. Tette ezt ráadásul üres lelátók előtt, a Rijeka elleni, tavalyi összecsapáson tapasztalt szurkolói rasszizmus miatt büntetett így az UEFA.

A szakember szót ejtett a hétfőn szerződtetett Radó Andrásról is. Mint elmondta, a Haladástól érkezett támadóval bővültek a taktikai lehetőségei, azt azonban nem árulta el, hogy beveti-e csütörtökön.

Gyömbér Gábor csapatkapitány edzőjéhez hasonlóan örül annak, hogy újra szurkolók előtt játszhatnak.

„Ez hatalmas lökést adhat a csapatnak. Szeretnénk mindenképpen olyan eredményt elérni a drukkereink előtt, hogy végül továbbjussunk ebből a párharcból."

A meccs  20.30 órakor kezdődik a Groupama Arénában. Eddig már több mint 7000 jegyet adtak el.