Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Meghalt a csatár, aki elnémította a Maracanát

2015.07.17. 09:51

Elhunyt Alcides Edgardo Ghiggia, az uruguayiak legendás futballistája, aki a győztes gólt szerezte a brazilok ellen az 1950-es világbajnokság utolsó, döntőnek tekinthető mérkőzésén, írta az MTI.

    Az El País szerint a 88 éves sportembert csütörtökön - éppen az emlékezetes mérkőzés 65. évfordulóján - érte a halál, szívinfarktust kapott. 
    Az 1950-es vb-fináléban - amely nem igazi döntő, hanem a csoportgyőztesek négyes körmérkőzésének utolsó felvonása volt - elszenvedett vereséget a mai napig a brazil futball legnagyobb kudarcaként tartják számon - csak a németek elleni tavalyi vb-elődöntős 1-7-et hasonlítják hozzá. Ghiggia 1-1-es állásnál, tíz perccel a lefújás előtt talált be a kapuba a riói Maracana Stadionban, ahol 200 ezer szurkoló biztatta a hazaiakat.

Ghiggia elcsendesítette a Maracanát, 1950


    "Csak három ember tudta elnémítani a Maracanát. II. János Pál pápa, Frank Sinatra és én" - mondta egyszer a híres találatról.
    Az uruguayi-olasz kettős állampolgár jobbszélső - aki az akkori  válogatott utolsó élő tagja volt - 1953 és 1962 között az AS Romában és az AC Milanban játszott, és az olasz nemzeti együttesben is pályára lépett.