12 csapattal visszatért az NB I.

Vége
DEBRE20150502001
2015.07.18. 20:11
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Három meccset kapott a csatár a fenti mondatért még a Videoton játékosaként három éve. Fábián játékvezető egy Győr elleni meccs 93. percében kiszórta a játékost. Ami utána történt, az a kiszivárgott jegyzőkönyvből derült ki. 

    „A mérkőzés 93. percben a hazai 28. Torghelle Sándor egy felugrásnál felelőtlenül használta karját és eltalálta vele ellenfelét, ezért sárga lapot mutattam fel neki. A lap felmutatása után a következőket mondta nekem: "Menjél már te a hülyeségeiddel, baszd meg!". Ez a megjegyzés után azonnal piros lapot mutattam fel neki és kiállítottam.

     - olvasható a kiszivárgott bírói jelentésből. 

    A kiállítás után a játékos hosszú másodpercekig nem volt hajlandó elhagyni a játékteret és közben a további megjegyzést tette nekem: "És most mit csinálsz, hazamész és kivered magadnak?" Később a játékos a játékteret elhagyta. A tartalék játékvezető, Farkas Ádám közölte velem, hogy a kiállított játékos miközben a játékteret elhagyta, a kijárónál a következőket mondta neki: "Menjetek a Váci utcán kézenfogva!”

    - írta a játékvezetői jelentésben Fábián Mihály

  • Az előbb a Honvéd-tulajdonos Hemingway az MLSZ-es légiósszabály miatt panaszkodott az új sportadón, ő a lehető legtöbbet szeretné pályára küldeni. És ha már itt tartunk, önnek ki volt a kedvenc légiósa az NB I.-ben?

    Kedvenc légiós?

  • A bentmaradásnak örült egy Diósgyőr elleni mérkőzés után a veterán kapus, amikor a Sport TV kamerái előtt előadta az alábbi nyilatkozatot, amit azóta se sikerült nagyon értelmezni.  

  • Nagy örömmel mondom, Youla, aki a csapatban a legtöbb gólt rúgta tavaly, ott van a hazaiak kezdőjében a Honvéd-Videotonon.

  • Már a lenti videó alatt megérte megszüntetni a Ligakupát, ami a bundázáson kívül másra nem nagyon volt jó, de szerencsére az MLSZ is belátta már, semmi értelme a sorozatnak. Ahogy a videón látható jelenetsor értelmét se keresse. 

    A videót A magyar tiki-taka oldalán találtuk.

  • Elég eseménydús volt a múlt szezon, de a Paks-Nyíregyháza története még ebben az erős mezőnyben is ott volt a legjobbak között. A meccset ősszel nem lehetett megrendezni a paksi pálya állapota miatt, úgyhogy tavaszra halasztották. Közben a télen a nyíregyháziak elküldtek egy rakás játékost, és igazoltak még jónéhányat. Ám az MLSZ szabályzata szerint az új igazolások  nem játszhattak az őszről elhalasztott meccsen, mert akkor még nem álltak a klub alkalmazásában.

    Egy darabig az sem volt biztos, hogy a Nyíregyháza ki tud majd állni, végül a kórházból kihozott sérültekkel és két kapussal a kezdőben játszották le a mérkőzést, sőt, a meccs vége felé a harmadik számú kapus is beállt mezőnyjátékosnak. Így is ikszeltek. 

  • A Gyere haza program sokkal sikeresebb lenne, ha focistákat kérnének fel a népszerűsítésére, hiszen már a külföldi klubokat halmozó Filkor Attila is bemutatkozott ma az NB I.-ben, és egy másik korábbi válogatott, Vadócz Krisztián lehet akár a következő. 

    Az NSO híre szerint a középpályás a Honvéddal készül, bár még nem tett le arról, hogy külföldre igazoljon. Az utóbbi években Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Koman Vladimir és Király Gábor is hazatért, igaz, nem a veterán Király visszatérését nem nagyon lehet a 26 éves Koman hazatéréséhez hasonlítani.

  • Erről számolt be az előbb Hajdu B. István az M4 közvetítésében. Pedig a klub szervezett nekik ilyen programot, de elég gyér volt az érdeklődés. Az ingyen sört mikor próbálja már ki valamelyik NB I.-es csapat? 

  • hogy a magyar bajnokságban átlagosan hány másodpercig tart a labdabirtoklás. A Ferencváros volt az első, ők tizenhat másodpercet átlagoltak az előző idényben, ami elég sok mindent elárul. A Honvéd-Ferencváros meccsen, ahol különösebben nagy dolgok eddig nem történtek, úgy 4-5 másodperces átlagokkal nyomulnak a csapatok az eddigi megfigyeléseim szerint. 

  • A Honvéd-Videotont továbbra is csak kis dózisokban lehet fogyasztani, úgyhogy folytassuk az NB I.-es retrót 1999-cel. Nem is a nagy Fradi-verés miatt, hanem azért, mert a helyszínen szerzett emlékeim szerint a hat debreceni gólnál is jobban örült a hazai közönség annak, hogy Vincze Ottót az első félidőben kiállították, miután összebalhézott pár debreceni játékossal. Később Vincze azt mondta, hogy nem tudta függetleníteni magát a hangulattól, és eldurrant az agya. Mintha lefelé menet még ki is intett volna a szurkolóknak. 

  • A Honvéd-Videoton szünetében a hazai kapus Kemenes Szabolcsot kérdezte meg az M4 riportere a meccsről, de ő inkább arról akart beszélni, hogy az ultrákkal végre nincs edzőmeccs-hangulat, mint a múlt szezonban, és ezt talán a tévénézők is érzik. Valamint a játékosokat is jobban feltüzeli a tábor. 

  • Az MLSZ saját Youtube-csatornáján tette közzé. Aki nem akar négy percet elvesztegetni az életéből, annak lespoilerezem: nem volt gól.

     
  • Még szerencse, hogy Miklós elküldte nekünk az egykori Kecskemét-támadó alakítását a 2010/11-es idényből. A kongóinak még szerencséje is volt, az újpesti kapus és a védő bénázása után visszapattant rá a labda, a tök üres kapuba már nem sikerült bevágnia a labdát. A kihagyott ziccer egész szép karriert futott be a Youtube-on is, több mint kétszázezren látták. A meccset a Kecskemét nyerte 4-3-ra.  Litsingi manapság a cseh Teplicében játszik. 

  • Még mindig. A 63. percben járunk. 

  • Egy gyors Honvéd-kontra végén került a labda a csatárhoz, egy az egyben volt a kapussal, de Danilovic lábbal védett, úgyhogy marad a 0-0. 

  • Ezt a szavazást csak simán Honvéd-légiósokból is ki lehetne írni, de azért más kluboknál is volt bőven olyan légiós, akit világmegváltóként harangoztak be, aztán egy-két idény múlva már az országban sem volt. A mezőny elég erős.

    Melyik légiós volt a legnagyobb csalódás?

  • De Balázs Benjámin is egyike volt annak a több száz játékosnak, akit a magyar futball tehetségének kiáltottak ki az utóbbi években. A kaposvári nevelés tavaly nyáron került ki a portugál Vitoria Guimaraeshez, hogy aztán két hónappal később már ki is rakják. Menedzsmentje hiába figyelemeztette, nem kéne még külföldre mennie, a futballista hajhatatlan volt, úgyhogy megszakadt a munkakapcsolatuk. 

    A 24 éves játékos azonban megmagyarázta, hogy az nem úgy van az a keretből kirakás. 

    most nem neveztek a 43-as keretbe, de a csapat lelkes háttérembereként szeretném jelentősen fejleszteni technikai tudásomat, javítani a taktikai látásmódomat, hogy majd fontos mérkőzéseken is pályára léphessek. Tanulom a portugál nyelvet, hogy az angol mellett segítse a mindennapi kommunikációt. Azért küzdök, hogy jó csapatjátékosként mások számára is öröm legyen a játékom a futballpályán!

    Balázs a múlt idényben a cseh Teplicénél tölötte.

  • A válogatott védő megkapta második sárgáját egy elkésett szerelés után, úgyhogy a Videoton emberhátrányban fejezi be a Honvéd elleni mérkőzést. Lang a becsődölt Győrtől került Székesfehérvárra. 

  • A szabadrúgás után Youla szerezte meg a vezetést a Honvédnak, kellett hozzá a Videoton-védelem közreműködése is.

  • A Honvéd 1-0-ra nyert a hajrában szerzett góllal, az új Videoton-edző Bernard Casoni bemutatkozása nem sikerült az NB I.-ben, jövő héten a BL-ben lehet majd javítani a TNS ellen.

  • Voltak piros lapok, öngól, szidták az MLSZ-t, és kikapott a címvédő. Két meccs maradt holnapra: az újonc Békéscsaba a Debrecent fogadja a keleti rangadón, a Haladás a Ferencvárossal játszik otthon, utóbbi lesz a tévés meccs. 

    • Újpest FC-Paksi FC 0-0
    • Diósgyőri VTK-Vasas 2-1
    • MTK Budapest-Puskás Akadémia 1-0
    • Budapest Honvéd-Videoton FC 1-0

    vasárnap:

    • Békéscsaba 1912 Előre - DVSC-TEVA 18.00, v.: Pintér
    • Szombathelyi-Swietelsky Haladás - Ferencváros 18.00, v.: Kassai

    És még egy fontos dolog, a góllövőlista:

     1 gólos:

    Grumic (Diósgyőr), Lázok (Vasas), Torghelle (MTK), Youla (Honvéd)

     öngól:

    Grúz (Vasas, a Diósgyőr ellen)