Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Platini csak elbukni tudja a FIFA-elnökséget

2015.07.20. 20:32

A hat kontinentális konföderációból négy támogatná, hogy az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) vezető Michel Platini legyen a sportág nemzetközi szervezetének (FIFA) új elnöke - jelentette az MTI.

Ezt hétfőn egy, az UEFA-hoz közeli forrás nyilatkozta, noha Platini eleddig nem jelezte, hogy szándékában állna elindulni a svájci Joseph Blatter lemondása után megüresedett pozícióért.

A kontinentális szervezetek nem erősítették meg, hogy arra bíztatnák tagországaikat, támogassák a 60 esztendős francia sportvezetőt a február 26-án sorra kerülő rendkívüli kongresszuson.

Az ötödik elnöki ciklusára megválasztott Blatter június 2-án, a zürichi tisztújító kongresszus előtt kirobbant korrupciós botrány következményeként mondott le az elnöki tisztségről - bár később megpróbált visszakozni, és a Blick című svájci lapnak úgy nyilatkozott: nem mondott le, hanem a rendkívüli kongresszus rendelkezésére bocsátotta a mandátumát. A svájci sportvezető ugyanakkor hétfőn bejelentette, nem indul újra a posztért.