Valér
2 °C
8 °C

Doll: Ez szégyen, elnézést kérünk

2015.07.23. 22:03

A Ferencváros sportigazgatója, Orosz Pál tavaly decemberben arról beszélt, hogy szeretnének bekerülni az Európa Liga csoportkörébe.

Már a második vizsgán megbuktak, pedig egy fiatal bosnyákokkal felálló Zeljeznicart legalább egyszer illett volna legyőzni a milliárdos költségvetésű, légiósokkal teli Ferencvárosnak.

Ehelyett kettős vereség lett a vége, rúgott gól nélkül (0-1 és 0-2). A Rijeka ellen egy éve ugyanígy estek ki, igaz akkor sokkal kiábrándítóbb volt a játék.

"Nagyon csalódott vagyok, két meccsen nem tudtunk gólt lőni, pedig most is a miénk volt az első helyzet. A támadóink nem küzdöttek tiszta szívvel, középen és hátul nem volt annyi gondunk, de ez a teljesítmény nagyon kevés az Európa Ligához. Az ellenfél a helyzeteit berúgta, mi pedig ilyen játékkal nem érdemeltünk továbbjutást. A mai szégyenteljes játék miatt elnézést kérünk minden Ferencváros szurkolótól" -mondta a klub honlapján az edző.

Doll a 40. percben eléggé megalázó cserére szánta el magát, mert lekapta Varga Rolandot, nem megvárva a félidőt. Igaz helyére az a Radó András került, aki szabálytalanságaival tűnt leginkább ki.

A védelem sem volt rendben, mindkét gólt hibák előzték meg. Doll csapata a négyből egyik EL-meccsét sem tudta kapott gól nélkül lehozni. A magyar válogatott eredményein látszik, mennyire fontos a stabil védekezés.

A Ferencváros a bajnokság nagy favoritja, idén lett volna alkalma, hogy az UEFA-rangsorban is előrelépjen, mert ha ennyi marad az együtthatója, biztosan nem lesz kiemelt a BL-ben jövőre. De még az EL-ben sem.