Szabolcs
20 °C
35 °C

Pokoli hőségbe írták ki a Honvéd-MTK-t

2015.07.23. 11:10

Jó érzékkel írták át a NB I. szombati menetrendjét, aszerint a Budapest Honvéd–MTK-meccset a legnagyobb melegben kellene megtartani. A két klub tiltakozik.

A kánikula az előrejelzések szerint még szombatig kitart, a meccset így 35-36 fokban kellene lejátszani. Ami még az NB I.-re jellemző nem túl nagy iram esetében sem kellemes, és sok kockázatot hordoz magában. Egyetlen mentség az lehetne, hogy már most a 2022-es katari vb pokoli hőségére próbálják felkészíteni a magyar játékosokat, de erről természetesen szó nincs.

A MLSZ eredetileg 18 órára írta ki a mérkőzést, de a vb-selejtezők sorsolásának televíziós közvetítése miatt 15.30-ra tette a kezdési időpontot, ezt az M4-gyel kötött szerződés is indokolta. 

Frissítés: A Honvéd délután közleményt adott ki, amelyben megerősítik, hogy az MTVA határozta meg a kezdési időpontot, és ezért hiba volt a klub kapusának, Kemenes Szabolcsnak is az MLSZ-t okolnia. Ezzel együtt a Honvéd rossznak tartja az időpontot.

A két csapat játékosai a Hivatásos Labdarúgók Szervezetéhez (HLSZ) fordultak, hogy vegyék rá az MLSZ-t arra, találjanak olyan időpontot, amikor nem kell megfőni senkinek.