Valér
2 °C
8 °C

Botrány, levonulás, szemétdobálás Mexikó meccsén

2015.07.23. 08:43

Az Arany Kupa elődöntőit rendezték hajnalban Amerikában, és a Mexikó-Panama-mérkőzésnek akkora botrány lett a vége, hogy a panamai játékosok levonultak a pályáról, nem akarták befejezni a találkozót. 

Már az elődöntő 25. percében emberhátrányba kerültek, de így is megszerezték a vezetét a második félidőben. Minden jól ment, hogy összejöjjön a csoda, sokáig tartották magukat emberhátrányban, ám a 89. percben a bíró tizenegyest adott Mexikónak, mert az egyik panamai játékos kézzel ért a labdához. 

Ezt már nem tudták lenyelni Panama játékosai, annyira kiborultak, hogy levonultak a pályáról. Elég feszült volt a hangulat, a levonuló futballistákat szeméttel dobálták meg a nézők. Aztán a kispadoknál is elszabadult a pokol, miután valamelyik mexikói hergelni kezdte az ellenfelet, amiért nem akarják folytatni a meccset.

Tíz percig állt a mérkőzés, mire a mexikóiak elvégezhették a tizenegyest, Guardado berúgta, úgyhogy jöhetett a hosszabbítás. Ebben újabb tizenegyest kaptak a mexikóiak, így nyertek 2-1-re, és jutottak a döntőbe, ahol meglepetésre Jamaicával játszanak majd.

A jamaicaiak ugyanis sokkolták a rendező Egyesült Államok válogatottját, és 2-1-re nyertek az atlantai Georgia Dome-ban, ahol mindkét elődöntőt rendezték. 

A panamaiak majd az amerikaiakkal játszanak a bronzmeccsen, de a mostani vereség után a véleményüket is nyilvánvalóvá tették. Összeálltak egy közös képre egy drapéria előtt, melyen az állt, hogy a CONCACAF-szövetség korrupt alakokkal van tele.