Hermina
15 °C
27 °C

Pontlevonás a horvátoktól a horogkereszt miatt

2015.07.23. 20:45

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) egy pontot levont a horvát válogatottól, mivel egy horogkereszt volt látható a pálya füvén júniusban az olaszok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, jelentette az MTI.

    A csoportjában éllovas horvátok előnye a döntéssel egy pontra csökkent a második helyen álló olaszok előtt.
    A horvát csapat emellett következő két hazai selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani, valamint a nemzeti szövetségnek 100 ezer euró (több mint harmincmillió forint) büntetést kell fizetnie. A döntés ellen a horvátok fellebbezhetnek.
    A június 12-én Splitben játszott, 1-1-es döntetlennel zárult Eb-selejtezőt szintén zárt kapuk mögött játszották, mivel a horvát szurkolók rasszista rigmusokat skandáltak a Norvégia elleni találkozón. A szervezők a szünetben megpróbálták eltüntetni a tisztázatlan módon a gyepre került náci jelképet, de nem jártak sikerrel. Július elején Zoran Milanovic miniszterelnök az UEFA elnökének, Michel Platininek címzett levelében enyhe elbírálást kért az eset kapcsán.

  •     A H csoport állása: 1. Horvátország 13 pont, 2. Olaszország 12, 3. Norvégia 10, 4. Bulgária 8, 5. Azerbajdzsán 4, 6. Málta 1
  •     Horvátországtól 1 pont levonva.