Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Megint megverték a Videotont

2015.07.25. 20:14

A címvédő Videoton kikapott hazai pályán a Szombathelyi Haladástól a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján. A találkozó elején azonnal támadólag lépett fel a Videoton, sokkal többet birtokolta a labdát. A Haladás zártan védekezett, kontrákból próbált a hazai kapu előtt veszélyt teremteni. Néhány alkalommal sikerült is, ezeknél Danilovicnak kellett bravúrt bemutatnia. A székesfehérvári gárda ziccerek sokaságát dolgozta ki az első félidőben, de vagy elrontotta befejezést, vagy Király védett nagyszerűen, írta az MTI.

A második félidővben gyorsan megszerezte a vezetést a Haladás: Juhász Roland egy beívelést követően a saját kapujába fejelt. A Videoton francia edzője kettős cserével reagált a kialakult helyzetre. A gól láthatóan megfogta a fehérváriakat, mert a vendégeknek a folytatásban több lehetőségük is volt előnyük növelésére. A találkozó végéhez közeledve elkeseredetten küzdött az egyenlítésért a Videoton, de Király bravúrok sokaságát mutatta be a vendégkapunál.

A Haladás végül elvitte a három pontot Székesfehérvárról, miközben a bajnokcsapatnak sem pontja, sem lőtt gólja nincsen még az idényben.

A Paks 4-0-s győzelmet aratott újonc vendége, az így két vereséggel rajtoló Békéscsaba felett a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján.  A rekkenő hőség ellenére jó iramban kezdődött a mérkőzés, amelyen a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és első komolyabb lehetőségüket gólra váltva megszerezték a vezetést. A bekapott gól kissé megfogta az újoncot, de vezetése birtokában a Paks sem diktált óriási tempót, azaz kissé visszaesett a színvonal. A szünetig meddő mezőnyfölényben játszott a zöld-fehér gárda.

A folytatásban sem változott a játék képe, a paksiak irányítottak, a vendégek pedig többnyire védekeztek, igaz így is akadt egyenlítési lehetőségük. A hazaiak aztán Gévay Zsolt második találatával eldöntötték a három pont sorsát. A hajrára szétesett a lila-fehér gárda, így a csereként beállt Balázs Zsolt és Szakály Dénes is eredményes volt. A Paks megérdemelten aratott magabiztos győzelmet.

Az újonc Vasas kétgólos vereséget szenvedett szombaton a vendég Újpesttől Mozgalmas, jó iramú első félidőt láthattak a nézők. Mindkét csapat több helyzetet alakított ki, és a játék képének megfelelt az egy-egy gól.

Fordulás után gyorsan növelte előnyét a kapu előtt határozottabb Újpest, majd nemsokára harmadszor is betalált, a Vasas viszont ekkor már nem tudott veszélyesen támadni. Az utolsó negyedórát ráadásul Pajovic szabálytalansága miatt emberhátrányban játszotta, és miután Lázok 11-est hibázott, már nem volt esélye egyenlíteni.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Videoton FC-Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Székesfehérvár, 1598 néző, v.: Solymosi

gólszerző: Juhász R. (49., öngól)

sárga lap: Maréval (82.), Soumah (92.), illetve Bosnjak (42.), Nagy P. (71.), S. Wils (76.), Martínez (88.)

Videoton: Danilovic – Heffler T., Juhász R., Vinícius, Maréval – Simon Á. (Fejes, 46.) – Koltai, Pátkai, Kovács I., Oliveira (Gyurcsó, 55.) – Ivanovszki (Soumah, 55.)

Haladás: Király – Schimmer, Jagodics, S. Wils, Bosnjak - Nagy P., Iszlai, Batarelo (T. Wils, 57.) – Ugrai (Gosztonyi, 77.), Martínez, Medgyes (Németh M., 66.)

Paksi FC-Békéscsaba 4-0 (1-0)

Paks, 1500 néző, v.: Erdős

gólszerző: Gévay (9., 73.), Balázs Zs. (80.), Szakály D. (91., 11-esből)

sárga lap: Korudzsijev (86.), Szalai D. (91.)

Paksi FC: Molnár P. - Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. - Kesztyűs, Kecskés (Szakály D., 78.), Bertus - Könyves (Balázs Zs., 78.), Fröhlich (Kővári, 62.), Bartha

Békéscsaba: Mursits - Bényei, Balog Zs., Bagi, Koszó, Guaru (Szalai D., 79.) - Spitzmüller, Laczkó, Korudzsijev - Birtalan (Punosevac, 60.), Viczián (Szilágyi P., 82.)

Vasas FC–Újpest 1-3 (1-1)

Illovszky Stadion, 4500 néző, v.: Vad II.

gólszerző: Remili (41.), illetve Mohl (30.), Sallói (52.), Sankovic (59.)

sárga lap: Pajovic (49.), Grúz (63.), Hangya (91.), illetve Heris (33.), Sankovic (80.)

kiállítva: Pajovic (76.)

Vasas: Nagy G. - Pajovic, Hangya, Grúz, Osváth - Vida (Adamovic, 54.), Cvitkovics (Bori, 54.), Berecz, Lázok - Remili, Novák (Kenesei, 65.)

Újpest: Balajcza - Forró (Bardhi, 39.), Sankovic, Heris, Mohl - Nagy I G., Filkor (Perovic, 9.), Balogh B., K. Hazard (Tóth P., 89.) - Sallói, Suljic