Emőke
-4 °C
9 °C

Messi szólóját veri egy 15 éves lány bergkampozása?

2015.07.27. 21:06

Az UEFA közétette azt a tízes listát, amelyikből megválasztják a 2014/15-ös szezon gólját. Mondhatni szokás szerint Messi és Ronaldo is versenyben van, de akár egy 15 éves lány is lekörözheti őket, vagy a zseniálisan rabonázó Lamela.

A Wolfsburg-játékos Kevin De Bruyne a Lille elleni Európa-Liga-meccsen szerzett szenzációs gólt kapáslövésből. Egy szöglet után kifejelt labdát 20 méterről küldte meg remek ütemben. „Hihetetlen volt látni a lövést. Tökéletesen eltaláltam és azonnal éreztem, hogy jó íven megy" – mondta a futballista.

A skót Robbie Muirhead a Norvégia elleni U19-es válogatott meccsen döntött úgy, hogy 35 méterről elvállal egy lövést. Tökéletesen helyezte, a gólvonal előtt két méterrel álló kapust is meglepte és átemelte.

Cristiano Ronaldo számtalan gólja közül a Liverpool ellenit találták a legjobbnak az UEFA által felkért zsűri tagjai. Ronaldo lövése is elég furcsa volt, szinte a védőbe is belerúgott, annyira közel volt hozzá, de James emelése is kiemeli ezt a gólt.

Erika Lamela jó helyen volt jó időben. A Tottenham-játékos azonban ezzel sem elégedett meg az Asteras ellen. A tizenhatosról nagy lendülettel, rabonázva tekerte kapuba a labdát.

Vaszil Kobin is látványos megoldást választott, a Metaliszt Harkiv játékosa óriásit ollózva talált a lengyel Legia kapujába. A gólpassz sem volt sem, akár tudatosan, akár sem, egy harkivi sarokról került Kobin elé a labda.

Önnél ki az év góllövője?

 • 757
  Messi
 • 491
  Ramsey
 • 411
  Abdulai Toloba
 • 274
  Lamela
 • 204
  De Bruyne
 • 178
  Kobin
 • 117
  Muirhead
 • 103
  Antunes
 • 92
  Ronaldo
 • 75
  Neymar

Akik megnézték Mariam Abdulai Toloba gólját, azok közül sokaknak Dennis Bergkamp jutott eszébe. A holland lőtt hasonlót az 1998-as világbajnokságon Argentínának. A 15 éves belga lány a walesi U17-es válogatott ellen villogot. Egy esernyőcsellel megverte védőjét, majd éles szögből külsővel csavart kapuba.

Aaron Ramsey gólja után valószínűleg csak két dolgot lehetett tenni, vagy szóhoz sem jutni, vagy megőrülni az óriási kapásgóltól. Az arsenalos 30 méterről csavart a Galatasaray kapujának felső sarkába.

Antunes is egy távoli lövéssel íratta fel magát a tízes listára. A Dinamo Kijev játékosa az Evertonnak 35 méterről talált be.

Neymar a PSG-nek lőtt góljával lett jelölt, igaz hogy a brazil remekül mozgott a 16-oson belül, és már csak az üres kapuba tette, de ha nincs Iniesta, aki a félpályától hozta fel a labdát és végül adott remek passzot, nem is lenne miről beszélni.

Messi szólójával két Bayern München játékosból is hülyét csinált. Boateng a gyors cselektől egész egyszerűen leült, képtelen volt úgy követni Messit, hogy egyensúlyban maradjon, Neuer kapus pedig egy emelés áldozata lett.