Oszkár
20 °C
29 °C

Ütős csapat jönne ki a Premier League Barca-válogatottjából

2015.07.28. 20:29

Az angol Premier League-ben szereplő Stoke City leigazolta Ibrahim Afellayt, aki ugyan négy szezon óta volt a Barcelona játékosa, de sérülések és kölcsönszerződések miatt nem sokat szerepelt együtt Messiékkel, a múlt idényben például a görög Olimpiakoszban futballozott.

A Stoke ezzel tovább építette a saját kis-Barcelonáját ugyanis 

  • A holland Afellay 2011 óta volt a katalán klub játékosa, ingyen érkezett a Stoke-hoz
  • Bojan Krkicnek ennél komolyabb múltja volt a csapatnál, a La Masiás évek után a felnőttcsapatban is volt száz meccse, a góllövés sem ment neki rosszul, egy éve Stoke-játékos.
  • Marc Muniesa is a Barcelona-utánpótlásban kezdte, 17 évesen be is mutatkozott az első csapatban, 2013 óta futballozik a Stoke Cityben
  • A 19 éves Moha El Ouriachi januárban érkezett az angol klubhoz, őt a Barcelonát az utánpótlásból igazolták le

A Premier League-ben amúgy sem nehéz Barcelona-nevelést vagy Barca-múlttal rendelkező játékost találni, egy csapatravaló simán kijön belőlük.

A stoke-osok mellett ott van az arsenalos Mikel Arteta, a chelsea-s Cesc Fabregas, a 18 évesen a Liverpoolhoz került Sergi Canos, és Gerard Deulofeut, akit néhány hete vásárolt meg végleg az Everton. 

Ez már lassan egy kezdőtizenegy, már csak egy kapus kéne, és amíg Victor Valdestől nem szabadul meg a Manchester United, addig őt is ide lehet sorolni. Védőnek még jöhetne az arsenalos Hector Bellerin, ő is a Barcelona utánpótlásban kezdett, és játszott nyolc éven át, mielőtt az Arsenalhoz került. Jordi Gomeznek is csak egy meccse volt a felnőtteknél a Barcánál, ő később az Espanyolban és a Wiganban is futballozott, a múlt idényben már a Sunderland alapembere volt. 

Be lehet dobni még Alex Songot is, aki két barcelonás szezon után a West Hamnél töltötte a múlt idényt, és az egyik legnagyobb név a City-sztár Yaya Touré. Így már cserékre is futja. 

Ezek után a védekezéssel mit sem törődő tizenegy így nézne ki: 

Valdes, Bellerin, Muniesa, Arteta, Song, Jordi Gomez, Yaya Touré, Afellay, Fabregas, Krkic, Deulofeu.


Cserék: Canos, El Ouriachi