Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Ezen a listán nem büszkeség Dárdai 3. helye

2015.07.29. 17:08

Két és fél hét múlva kezdődik a német labdarúgó-bajnokság, a fogadóirodák is nagy erőkkel készülnek, és természetesen arra is lehet fogadni, melyik edzőnek mondanak fel először.

Ebben a kategóriában Armin Veh és Michael Frontzeck a legesélyesebb, előbbi a Frankfurt, utóbbi a Hannover vezetőedzője. A teljes listát itt megnézheti.

Frontzecket áprilisban nevezték ki, miután a Hannover már december óta nem nyert tétmeccset. A menekülés végül vele összejött, de most nem tartják jó megoldásnak, pontosabban a keret sem erősödött annyit, hogy hosszú távra lehessen tervezni vele. Veh a nyári szünetben vette át a Frankfurtot, neki sem jósolnak nagy jövőt. Pedig nem akárkiről van szó, a Stuttgarttal bajnoki címet is szerzett.

A harmadik helyen holtverseny van, Dárdai Pál és Bruno Labbadia között. Az utóbbi a Hamburg edzője, szintén az utolsó pillanatban - április végén - kapta meg az irányítást, és végül osztályozóra mentette a patinás klubot, hogy aztán a Karlsruhe ellen egy drámai meccsen hosszabbítsa meg élvonalbeli tagságát a Hamburg, amelyik még sohasem volt a másodosztályban.

Labbadia 2013-ban egyszer már büszkélkedhetett azzal, hogy ő volt az első menesztett tréner, akkor a Stuttgartnál nem bíztak benne, miután az Európa Ligában a Rijeka felülmúlta őket, és a bajnokságban is rosszul indultak. Három forduló után döntöttek a váltás mellett.

Dárdai tavaly február elején vette át a Hertha irányítását, végül a 15. helyre futottak be, ami lehetett volna jobb is, ha a Frankfurtot az utolsó előtti fordulóban legyőzik otthon. A legnagyobb helyzetek is kimaradtak azonban, így még az utolsó fordulóban is alakulhatott volna úgy, hogy elköszönnek az élvonaltól.

A 39 éves Dárdainak egyébként sikerült az, ami Otto Rehhagelnek nem, megállította a lejtmenetet. A görögökkel Eb-győztes trénernek nem sikerült bent tartania a berlini klubot 2012-ben. Azóta nem is vállalt munkát, hiszen augusztusban már 77 éves lesz. 

A legstabilabb a bukmékerek szerint Lucien Favre pozíciója, aki a Mönchengladbachot a harmadik helyre hozta be tavaly. A svájci edző még a katalán Pep Guardiolát (Bayern München) is megelőzi, igaz ő közvetlenül ott áll mögötte, neki is elég biztos a pozíciója.

Az előző szezonban Mirko Slomka (Hamburg) volt az első, akinek fel kellett állnia a kispadról.

A Kicker körkérdésében azt kérdezték az olvasóktól, hogy bíznak-e abban, Dárdaival nem a kiesés ellen menekülő csapat lesz a Hertha, hanem feljebb jut. A válaszadók 32 százaléka bízik abban, hogy feljebb lépnek, míg a fennmaradó 68 százalék szerint továbbra sem lesz stabil középcsapat a berlini klub, és lesznek gondjaik.

Dárdai egyébként azt nyilatkozta még a kinevezésekor, hogy 40 pontot szeretnének mihamarabb megszerezni, ami azt is feltételezi, hogy az utolsó pillanatig nem kell izgulniuk. Legutóbb 35 ponttal voltak a 15. helyen.

A Német Kupában pedig legalább a harmadik kört szeretné megélni a klub. Az első feladat augusztus 10-én lesz, akkor mennek a másodosztály újoncához, a Bielefeldhez.