Zelma, Rajmund
-1 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Dárdai: Fáj, hogy nem csinálhatom végig, de nyeltem egyet

2015.07.30. 16:24

Dárdai Pál interjút adott az MLSZ-nek, ez volt az első megszólalása, amióta nem ő a magyar labdarúgó-válogatott kapitánya. Július huszadikán jelentette be az MLSZ, hogy a Hertha nem járul hozzá a további kettős szerepvállaláshoz.  

A 39 éves szakember az interjúban megerősítette: a Hertha elnöke nem hagyta, hogy a szeptemberi két fontos selejtezőn, a románok ellen itthon (szept 4.), valamint kint Belfastban (szept. 7.) az északírek ellen ő üljön a kispadon.

Dárdai elárulta, mindent megpróbált, de nem sikerült neki meggyőznie Gegenbaumot. Sejtette, hogy baj lesz, és nem engedik neki, mert a korábbi nyíltság megszűnt, és nem kapott válaszokat még az első edzőtáborban még július elején, amikor elkezdődött a felkészülés Berlin mellett. Nem szólt hozzá senki. Egész nyáron azon filózott, mit tenne a románok ellen, hogyan lehet legyőzni őket 34 év után.

„Biztosan fájni fog majd, ha jön a Himnusz. De fel kell dolgozni, elfogadom, hogy így történt. Nem volt elég a szavam. Fáj, hogy nem csinálhatom végig, de ilyenkor nyelni kell egyet. A második helyről azért lehet már beszélni, mert a harmadik már megvan. Onnan pedig jöhet a pótselejtező, ha nem ér azonnali kijutást a harmadik hely.”

A teljes interjú itt megnézhető.

Storckot szorgalmas és agilis embernek tartja, edzését nem látta, mióta itt van Magyarországon. Sok mindent elárult azonban neki, hiszen a jelenlegi kapitány - a Herthából ismerik egymást - ez előtt az interjú előtt meglátogatta, és a szakmai stáb tagjai is kint voltak nála. Ott zajlott tehát az átadás és az átvétel.