Lujza
-2 °C
13 °C

Mi van a Chelsea-vel?

2015.08.19. 10:49 Módosítva: 2015.08.19. 10:50

Nem úgy alakult a Premier League első hete Jose Mourinhónak és csapatának, mint ahogy azt a portugál menedzser elképzelte. Igaz még csak egy hét telt el a szezonkezdet óta, de a Chelsea-nél már komolyan aggódhatnak a szurkolók, hogy vajon csak nehezen veszi fel a csapat a szezonkezdet ritmusát, vagy komolyabb gondok vannak Mourinho együttesénél.

Sok öröm nem jutott ki a Special One-nak

A Chelsea a PL-nyitányon 2-2-es döntetlent játszott a Swansea-vel hazai pályán. A Chelsea-nek amúgy azt a meccset simán hoznia kellett volna, de Thibaut Courtois kiállítása megpecsételte a sorsát. Még ugyanezen a meccsen sikerült Mourinhónak összevesznie a csapat orvosi stábjával, ami után a szurkolók is csak fogták a fejüket.

Mourinho annyira szívére vette az esetet, hogy Jon Fearn és Dr. Eva Carneiro már nem lehettek ott a a hétvégi Manchester City elleni mérkőzésen. Ami szintén nem Mou tervei szerint alakult, hiszen a Chelsea pocsék játékkal 3 gólos vereséget szenvedett a City-től.

A Chelsea nemhogy, megérdemelten kapott ki, de örülhettek annak is, hogy megúszták ennyivel. A mutatott formájuk így már két meccs óta pocsék, a védelem átjáróház, a támadójáték javarészt veszélytelen és a nagy nevek sem villognak.

Csak összehasonlításképp a Chelsea az elmúlt szezon első két fordulója után hat ponttal és +4-es gólaránnyal állt. Két éve négy pontjuk volt két forduló után és +2-es gólarányuk. Ehhez képest az idei egy pont és öt kapott gól melletti -3-as gólarány kimondottan karcsúnak tűnik.

Ez nem azt jelenti persze, hogy két meccs után le kéne írni a Chelsea-t. Mourinho nem az az ember, aki bele fog nyugodni ebbe a helyzetbe, és biztosan lépni fog valamit. Ezt tette a klub tulajdonosa Roman Abramovics is, aki máris bejelentette, hogy három új játékossal akarja erősíteni a keretet.

Ez azért érdekes mert Mourinho a nyáron többször is elmondta, hogy nincs szüksége sok új igazolásra, hiszen a keret tökéletes, és akikkel tavaly bajnoki címet tudtak szerezni, azokkal az idén se lesz gond. Abramovics ezt a mutatott játék után máshogy gondolta.

A Chelsea szombaton a West Brom otthonában javíthat.