Ágnes
2 °C
11 °C

Pedro Messiék előtt mondta el, miért ment el Barcelonából

2015.08.25. 09:08

Pedro a múlt héten igazolt a Barcelonából a Chelsea-hez, és már első meccsén gólt lőtt, aztán gólpasszt is adott, tehát tökéletesen sikerült az angliai bemutatkozása.

A támadó aztán visszarepült Barcelonába, és hétfő esti búcsúsajtótájékoztatóján elmondta, hogy miért döntött úgy végül, hogy elhagyja a klubot, ahol tizenegy évet töltött, és több címet is nyert. 

"Mindig tele voltam ambícióval, és minél többet akartam játszani, ebből lett a probléma, és világossá vált, hogy az is benne van, hogy távoznom kell. Fontos meccseken akartam pályára lépni. Nem volt könnyű döntés, de készen állok az új kihívásorka. Remélem, újra fontosnak érezhetem magam egy csapat tagjaként. Szerettem volna innen visszavonulni, de a körülmények ezt nem engedték."

A sajtótájékozatón egyébként nem volt ott a klubelnök Josep Maria Bartomeu. Ott voltak viszont a csapattársak: Iniesta,  Piqué, Messi, Busquets és Mascherano is megjelent az eseményen, mindannyian meg is tapsolták a búcsúzó futballistát. 

Pedro hozzátette, azért nagyon nehéz elbúcsúznia, mert sok csodálatos ember fog neki hiányozni, viszont a klubnak az ő játéka nem fog különösebben hiányozni, mert sok remek játékos van a keretben. 

"Ha lehet, akkor nem szeretnék ellenfélként találkozni a Barcelonával. Nagyon furcsa lenne a Camp Nou-ban vendégként pályára lépni, inkább nem akarom megtapasztalni" - mondta arra a kérdésre, hogy pályára lépne-e volt klubja ellen. 

A váltásról elárulta, hogy azért a Chelsea-t választotta, mert ők tudták megoldani a leghamarabb a leigazolását, pedig a Manchester City és a Manchester United is meg akarta szerezni más angol klubok mellett. Na meg az is szerepet játszott, hogy José Mourinho felhívta, és meggyőzte.