Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Otthon alázták a Chelsea-t és a Liverpoolt

GettyImages-485702102
2015.08.29. 18:15
Hihetetlen meglepetéseket hozott a Premier League negyedik fordulójának szombatja, amin többek között José Mourinho 100. hazai meccsén irányította a Chelsea-t, az ünneplés viszont elmaradt.

A játéknapot a Newcastle–Arsenal nyitotta, amin Wengerék némi szerencsének köszönhetően nyertek, hiszen 75 percen át emberelőnyben játszhattak, a második félidőben pedig Fabio Coloccini öngóljából született a mérkőzés egyetlen gólja. A vesztes Newcastle talán túlzottan harcias játékot választott, hiszen Alekszandr Mitrovics korai piros lapja mellett további 6 sárga lapot gyűjtöttek.

Piros lapból másutt sem volt hiány, a Stoke City például az első félidőben 6 perc alatt kettőt is összeszedett, ezeknek kulcsszerepe volt abban, hogy végül kikaptak hazai pályán 1-0-ra a West Bromwich Albiontól.

Szintén két piros volt a Liverpool és a West Ham United meccsén, de itt osztoztak rajta a csapatok, hiszen előbb Philippe Coutinho, majd Mark Noble kapott egyet. A gólokat viszont csak a WHU termelte, fél óra elteltével már 2-0-ra vezettek, majd a hajrában Diafra Sakho is betalált, így 3-0-ra intézték el a Liverpoolt.

Ha nem is égett nagyobbat náluk a Chelsea, mindenképp fájóbb lehet a hazai vereségük a Crystal Palace ellen, hiszen José Mourinho 100. alkalommal irányította otthon a csapatot. Az első félidei 0-0 után Bakary Sako szerzett vezetést a Palace-nak a 65. percben, ami után Mourinho gyorsan becserélte Falcaót és Kenedyt, hogy erősítsen a támadójátékon. A csere be is jött, hiszen Falcao kiegyenlített a 79. percben, az öröm viszont rövid volt, mert Joel Ward két perc alatt újra vezetéshez juttatta a vendégeket, beállítva a végeredményt.

A Crystal Palace ezzel négy forduló után a második helyen áll a bajnokságban – csak a 100 százalékos, a Watford ellen szombaton 2-0-ra nyerő Manchester City előzi meg őket.

A játéknap gólját viszont alighanem a Bournemouth-játkos Callum Wilson szerezte, aki egy beadásból visszafejelt labdát ollózott be a léc alá a Leicester Citynek.

A Premier League 4. fordulójának eredményei

Newcastle United-Arsenal 0-1

Chelsea-Crystal Pacale 1-2

Bournemouth-Leicester City 1-1

Aston Villa-Sunderland 2-2

Manchester City-Watford 2-0

Stoke City-West Bromwich Albion 0-1

Liverpool-West Ham United 0-3

Tottenham-Everton 0-0