A cigányozás zárt kapus selejtezőt hozhat

D  YT20141011004
2015.09.03. 12:12

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága a tavaly bukaresti 1-1-es döntetlen után mindkét országot megbüntette. A korábbi dortmundi rendőrfőnök volt az UEFA-ellenőr, és nem kerülte el a figyelmét a cigányozás. A magyaroknak fenntartott szektorban keletkezett károkat is ki kellett fizetnie az MLSZ-nek.

Emellett a magyarok a finnek elleni következő selejtezőre két szektorba nem engedhették be a szurkolókat, vagyis 2500-zal kevesebb jegyet árusíthattak. A románok is ugyanilyen büntetést kaptak a pénzbüntetés mellett.

Pénteken 20.45-től a Groupama Arénában ismét találkozik egymással a két ország futballválogatottja, és az UEFA ezúttal is kiemelten figyel a meccsre, mert mindkét ország a visszaesők kategóriájába került. Ha ezúttal is rasszista rigmusok hallhatóak vagy nézőtéri rendbontás lesz, a válogatott a következő meccsét zárt kapuk mögött fogja játszani, a szankció ugyanis stadionbezárás lesz.

Magyarország következő meccse az Európa-bajnoki selejtező-sorozatban Feröer ellen lesz októberben. A legjobb harmadik hely azonnali Eb-részvételt ér, az összes többi harmadik pótselejtezőt játszik.

A játékosok is arra kérik a szurkolókat, legyenek sportszerűek, mert nem szeretnének ismét üres stadionban futballozni.

Négy fordulóval a 2016-os Eb-selejtezők vége előtt ez a sorrend:

  1. Románia 14 pont (7-1)
  2. Észak-Írország (8-4) 13 pont
  3. Magyarország (5-3) 11 pont
  4. Feröer 6
  5. Finnország 4
  6. Görögország 2


  • Hírek
  • Hírek