Robben ezzel el is köszönhetett a topfutballtól

2015.09.04. 10:53

Félóra után kért cserét a Hollandia-Izland vb-selejtezőn Arjen Robben, mint kiderült, ágyékhúzódás miatt kellett lejönnie, legalább pár hetet újra ki kell hagynia. A csapatkapitánynak féléven belül ez a harmadik sérülése úgy, hogy ebből két hónap nyári szünet volt.

Robben március 22-én a Mönchengladbach elleni bajnokin dőlt ki először idén, hasfalhúzódással. Április 28-án tért vissza a BVB elleni kupameccsen, csereként állt be, mégis hamar le kellett cserélni vádliizom-szakadás miatt.

Robben csütörtökön így fejezte be
Robben csütörtökön így fejezte be

A szezonban már nem játszhatott, egy jó hónapig nem edzhetett rendesen. Az augusztus eleji Bundesliga-rajtra visszatért, aztán most, öt meccs után újra lesérült.

A 31 éves szélső mindig is sérülékeny volt, 2009 nyara, mióta a Bayernben játszik, harmincadszor dőlt ki kisebb-nagyobb problémával, hat év alatt válogatott meccsen harmadszor. Előtte a Realnál két szezon alatt csak négyszer sérült meg, korábban, a Chelsea-nél is voltak problémái, de már nagyon fiatalon, a PSV-nél is.

Aggodalmas tekintetek között távozott
Aggodalmas tekintetek között távozott

Nagyon úgy tűnik, hogy teste a topfutball okozta terhelést már nem igazán bírja.

Még nem tudni pontosan, mennyit kell kihagynia, de vasárnap, a sorsdöntő török-hollandon biztosan nem léphet pályára.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás