Jolán, Vid
11 °C
28 °C

Dárdai: Nincs az a stressz, ami a válogatott irányításakor volt

2015.09.25. 08:39

Dárdai Pál csapata, a Hertha hat forduló után az ötödik helyen áll a Bundesligában, három mérkőzést nyertek eddig, szóval jól sikerült a rajt. A magyar válogatott korábbi edzője a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy valamivel stresszmentesebb a munkája, mint tavasszal.

"Élvezem, nagyon is élvezem a munkát, de fárasztó az agynak. Habár nem annyira, mint tavasszal volt, mert akkor a berlini teendők mellett a válogatott élén is igyekeztem a legtöbbet kihozni magamból és persze a csapatból. Most, hogy már nem én vagyok a szövetségi kapitány, a válogatott meccsekkel járó szünetben fújhatok egyet. Nincs az a stressz, ami akkor volt. Mert a nemzeti együttes irányítása bizony feszültséggel járt. Jól szerepeltünk, esély nyílt a továbbjutásra, nem engedhettük meg magunknak, hogy hibázzunk"

- mondta Dárdai a lapnak. A Hertha-edző szerint tavasszal a berlini csapattal csak a túlélés volt a cél, azóta viszont új játékfilozófiát alkalmaznak, és ennek már megvannak az eredményei is, mert fejlődik a csapat. Ráadásul mások is díjazzák, hogy melóznak, nem nyafognak a Herthánál.

A legutóbbi meccsen duplázó Ibisevicsről elmondta, nem volt biztos, hogy meg tudják szerezni, de ő ragaszkodott a leigazolásához, kérte a vezetőket, hogy biztosítsák a feltételeket, a többit pedig bízzák rá, mert pont ilyen csatárra van szükségük. "Tanult középcsatára nem volt a Herthának, most már van" - mondta. Dárdai szerint sokat nyertek a Nürnbergtől érkezett Niklas Starkkal is. 

A következő két meccset a Frankfurt és a Hamburg ellen játssza a Hertha, ha ezeken négy pontot szerez a csapat, akkor Dárdai szerint karácsonyig nem kell aggódniuk, ki van mögöttük. A cél ugyanis továbbra is a bentmaradás.

A válogatottról annyit mondott, hogy drukkol nekik, és nem aggódik értük, a csapategység és a mentális erő átlendítheti a csapatot a nehézségeken.