Piroska
-2 °C
5 °C

Messi megsérült, kórházba vitték kivizsgálásra

2015.09.26. 16:18 Módosítva: 2015-09-26 17:52:34

A Barcelonát 4-1-re verte a Celta Vigo hét közben, és szombati bajnokijuk a Las Palmas ellen sem indult jól, ugyanis Lionel Messit már a mérkőzés elején le kellett cserélni.

Akkor sérült meg, amikor a jobb szélen helyzetbe került, becselezte magát, és már éppen lőtt volna, amikor beleléptek a lövésébe. Messi a kontakt után térdét fájlalta, lent maradt, és ápolni kellett. 

Két perc múlva még visszatért pályára, de nem tudta sokáig folytatni, 10 percet se volt a pályán, Munír állt a helyére. Az Infostrada statisztikái szerint Messit még sosem kellett ilyen korán lecserélni azon az 521 mérkőzésén, amin a klubjában vagy a válogatottban kezdett. 

Messi hasonló sérülést szenvedett egy 2012-es Benfica elleni Bajnokok Ligája-meccsen, de a következő hétvégén már játszhatott. Az most is jó jel volt, hogy az argentin tudott járni, súlyt helyezni a lábára, de további vizsgálatokra kórházba szállították. Nagyjából fél órát töltött a kórházban, távozhatott, de eléggé sántított. 

Nem sokkal később kiderült, hogy 7-8 hétre vesztették el Messit, azaz novemberben térhet majd vissza. Így az is veszélybe került, hogy a november 22-ei Real elleni rangadón játsszon. 

A szombati meccsen Suárez szerezte meg a vezetést, a 25. percben Sergi Roberto beadása után védhetetlenül fejelt a vendégek kapujába, ezzel vezettek 1-0-ra. 

Suárez a szünet után folytatta a gólgyártást, az 54. percben szererzte második gólját, Munír passza után lőtt a léc alá. A harmadik Barcelona-gólt Neymar szerezhette volna tizenegyesből, de fél méterrel fölé lőtt, Messihez hasonlóan ő sem először hibázott büntetőből. 

A következő gólt a Las Palmas szerezte, miután Mascherano a félpályán elvesztette a labdát. Több gól viszont már nem volt a bajnokin, így a Barcelona nyert 2-1-re, miután Messit már a mérkőzés elején elvesztették.