Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Beckham egy meccsre visszatér

2015.10.02. 11:05

Két évvel a visszavonulása után a novemberi UNICEF-gálamérkőzésen ismét pályára lép a Manchester United és az angol válogatott korábbi futballistája, David Beckham.

 Az ENSZ Gyermekalapja november 14-én rendezendő jótékonysági mérkőzésén a 40 éves Beckham lesz Nagy-Britannia és Írország közös csapatának kapitánya a Zinedine Zidane-nal felálló, és Carlo Ancelotti által irányított világválogatott ellen. A gálameccs az Old Traffordon lesz, és Sir Alex Ferguson vezeti Beckhaméket, írja az MTI.

„Két évvel ezelőtt visszavonultam, és soha nem gondoltam, hogy egyszer újra játszani fogok. A jó ügy érdekében megteszem, és nagyon izgatott vagyok. Számomra mindig nagyon jó érzés visszatérni az Old Traffordra" – mondta Beckham.

Ferguson szintén 2013 májusában vonult vissza. Előtte 26 évig volt a United menedzsere, azóta viszont egyetlen alkalommal sem irányított csapatot a pálya mellől.

„Számomra ő már hosszú évek óta egy apafigura, aki lehetőséget adott, hogy a Manchester Unitedban játszhassak. Csodálatos dolog, hogy ő is ott lesz" – nyilatkozta a BBC-nek Beckham.

A gálamérkőzés további szereplői egyelőre nem ismertek.

David Beckham 11 éve az UNICEF jószolgálati nagykövete. „Olyan erőszakmentes világban szeretnék élni, ahol a gyerekek biztonságban nőnek fel, nincs szegénység, és a betegségek megelőzhetőek. Ez a meccs tökéletes alkalmat ad, hogy minderre felhívjuk a figyelmet, és a segítséget eljuttathassuk a gyerekekhez, akiknek a leginkább szükségük van rá."